
ΥΛΙΚΑ
• 1/2 κιλό κιμά
• 1/4 φλυτζάνι λάδι
• 1 αυγό
• 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 1/2 κουταλάκι κύμινο
• αλάτι και πιπέρι
• λάδι για τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
• 1/2 φλυτζάνι λάδι
• 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1/2 φλυτζάνι κρασί
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 κονσέρβα τοματάκι
• 1 κουταλιά πελτέ
• αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Βάζετε τον κιμά σε ένα μπωλ
-Προσθέτετε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κύμινο
-Προσθέτετε το αυγό και το ψωμί
-Αλατοπιπερώνετε
-Ζυμώνετε καλά
-Πλάθετε σε μικρά μακρόστενα μπαλάκια
-Βάζετε σε ένα τηγάνι λάδι και τηγανίζετε τα σουτζουκάκια
-Όταν τηγανιστούν τα βάζετε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας
-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-Προσθέτετε το σκόρδο
-Σβήνετε με κρασί
-Αλατοπιπερώνετε
-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα νερά
-Ρίχνετε τα σουτζουκάκια και αφήνετε να πάρουν δυό τρείς βράσεις
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου