tag:blogger.com,1999:blog-90854927991167385272024-03-19T04:22:41.503-07:00KOYZINOMAGEIREMATAΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.comBlogger116125tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-68530659955377768092014-07-20T14:03:00.001-07:002014-07-20T14:03:21.429-07:00ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΔΙ
(κουλουράκια με το λάδι).
(υλικά ). 2 ποτήρια λάδι
2 ποτήρια
πορτοκαλοζουμο
2 και 1/2 ποτήρια
ζάχαρη
1 κουταλάκι
κανέλα,και γαρύφαλλο σε σκόνη
1 κουταλάκι σόδα 30
γραμμάρια αμμωνία
3 βανίλιες σουσάμι για το πλάσιμο και
1 1/2 Κιλό
αλεύρι....... &Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-23719653885497449042014-06-21T15:10:00.004-07:002014-06-21T15:10:41.331-07:00ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΙΚΟ
ΚΟΥΖΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΙΚΟ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο γαλα ,120 γρ. σιμιγδαλι,
250 γρ.ζαχαρι,
500 γρ,φυλλο κρουστας,
150 γρ. βουτυρο για το αλειμα των φυλλων,φλουδα λεμονιουτριμμενη,
1 βανιλια,
5 κροκους αυγων. ΣΙΡΟΠΙ........
3 ποτηρια ζαχαρι,1 ποτηρι νερο ,λεμονι,κονιακ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βαζω το γαλα στην κατσαρολα να βρασει ...
κ προσθετω λιγο λιγο το σιμιγδαλι κ τα υπολοιπαAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-753293635134239202014-04-16T13:24:00.006-07:002014-04-16T13:25:25.124-07:00ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ (Πολίτικη συνταγή της γιαγιάς μου)
ΚΟΥΖΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ:
Υλικά
2 ποτήρια καριδόψυχα
1 βιταμσοφτ
7 αυγά (αν θέλετε βάζετε 5)
Ένα και μισό ποτήρι του νερού ζάχαρη
2 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτανάκι του καφέ κονιάκ
1 φλυτανάκι του καφέ γάλα
6 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν πάουντερ
1 χαρτάκι βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κανελλογαρύφαλο (κανέλλα και
γαρύφαλο)
Για το σιρόπιασμα
Ενάμιση ποτήρι του Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-26663158627898573322014-04-16T11:17:00.002-07:002014-04-16T11:17:27.473-07:00ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ
ΚΟΥΖΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ:
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σφολιάτα
1 κιλό μοσχάρι από το στρογγυλό
1/4 της κούπας λάδι
1/2 κούπα κρεμμύδι τρομμένο
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά σούπας φρυγανιά τριμμένη
4φέτες ζαμπόν σε
κομμάτια
4αυγά Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-89893150042989207802014-04-05T02:02:00.001-07:002014-04-05T02:08:45.267-07:00ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ..!!
ΚΟΥΖΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ:
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ..!!
ΥΛΙΚΑ 5-6 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ...
3-ΤΥΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΑ..ΕΝΤΑΜΓΟΥΝΤΑ ΡΕΓΑΤΟ.
ΛΙΓΟ ΦΕΤΑ
ΛΙΓΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
1-2 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
1-ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
ΛΙΓΟ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ.
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ... 1 ΚΕΣΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ..ΛΙΓΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΛΙΓΟ ΞΥΔΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-56431697698888455612014-04-02T21:25:00.002-07:002014-04-03T09:07:57.914-07:00Τουρτα Νεςς καφε...!! ΚΟΥΖΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ:
Τουρτα Νεςς καφε...!!
Υλικα
6-αυγα
1&1/2 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
2-φλυτζανια τσαγιου αλευρι αλατινη
1-φακελακι μπεικιν παουντερ..
Υλικα για την κρεμα
3-ερμολ
3-κουταλιες της σουπας Νεςς
3-φλυτζανια ζαχαρη..
Για το σιροπι
2-ποτηρια νερο
3-κ.σ νεςς
15-κ.σ ζαχαρη..
Εκτελεση
για το παντεσπανι..
Χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα..μετα σε αλλο σκευος χτυπαμε τους Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-64535537534601673762014-04-02T12:39:00.000-07:002014-04-02T12:50:23.314-07:00ΜΑΡΑΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑΚΟΥΖΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ:
.μαραθοπιτα με αγρια χορτααα..
1 κιλό αλεύρι σκληρό
λίγο λάδι
μισό λεμόνι
λίγο μπέικιν πάουντερ για τη ζύμη να είναι μαλακή.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση χρησιμοποιούμε μάραθα λάπαθα τσουκνίδες λαγόχορτο πράσα σπανάκι φρέσκα κρεμμυδάκια και ξερά και δυόσμο..
Τα πλένουμε τα κόβουμε τα τσιγαρίζουμε και τα βράζουμε,
Ανοίγουμε λεπτά φύλλα και σε αντικολλητικό Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-49700050478131526052013-02-03T11:39:00.001-08:002013-02-03T11:39:36.134-08:00 ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
false
false
false
EL
X-NONE
X-NONE
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-62333821484255655442013-02-03T11:35:00.000-08:002013-02-03T11:36:28.889-08:00ΤΣΙΖΚΕΙΚ¨
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
false
false
false
EL
X-NONE
X-NONE
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-26907709057144581262013-02-03T11:31:00.001-08:002013-02-03T11:31:24.200-08:00ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ¨
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
false
false
false
EL
X-NONE
X-NONE
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-58226345285261900852013-01-28T13:09:00.000-08:002013-01-28T13:09:11.114-08:00ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
false
false
false
EL
X-NONE
X-NONE
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-33179062569838938902013-01-28T13:05:00.000-08:002013-01-28T13:05:02.624-08:00¨ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ¨
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
false
false
false
EL
X-NONE
X-NONE
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-13360027142091070882013-01-28T12:56:00.002-08:002013-01-28T12:56:37.745-08:00ΠΑΝΑΚΟΤΑ
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
false
false
false
EL
X-NONE
X-NONE
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-79841037428925631812013-01-28T12:51:00.000-08:002013-01-28T12:51:04.392-08:00ΡΑΒΑΝΙ
¨ΡΑΒΑΝΙ¨
ΥΛΙΚΑ
1 ΒΙΤΑΜ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ
1ΦΛΙΤΖ.ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
6 ΑΥΓΑ
ΞΥΣΜΑ
ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ½ ΦΛΙΤΖ.ΤΣΑΓΙΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
1 ½ ΦΛΙΤΖ.ΤΣΑΓΙΟΥ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
2ΚΟΥΤ.ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ
1ΦΛΙΤΖ.ΤΣΑΓΙΟΥ ΓΑΛΑ
3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΣΙΡΟΠΙ
3ΦΛΙΤΖ.ΖΑΧΑΡ
2ΦΛΙΤΖ.ΝΕΡΟ
ΓΑΡΥΦΑΛΟ~ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ~ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΤΑ Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-16530392317123030662012-12-03T14:06:00.003-08:002012-12-03T14:10:47.904-08:00ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
false
false
false
EL
X-NONE
X-NONE
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-40411771721377979092012-11-17T09:29:00.000-08:002012-11-17T09:29:18.109-08:00ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
false
false
false
EL
X-NONE
X-NONE
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-2767933396376456152012-11-17T09:26:00.000-08:002012-11-17T09:32:02.976-08:00ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
false
false
false
EL
X-NONE
X-NONE
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-24049489586382856222012-09-29T15:51:00.001-07:002012-09-29T15:57:09.216-07:00ΓΑΥΡΟΣ ΞΙΔΑΤΟΣ
ΓΑΥΡΟΣ ΞΙΔΑΤΟΣ
ΥΛΙΚΑ:
Γαύρος
Χονδρό Αλάτι
Ξύδι
Λάδι
Ρίγανη
Κόκκους πιπέρι
Κόκους Μπαχάρι
Σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε το γαύρο, αφαιρούμε τα εντόσθια και τη ραχοκοκκαλιά.
Αραδιάζουμε
τα ψαράκια στο τρυπητό και τα ρίχνουμε από πάνω μπόλικο χονδρό αλάτι.
Αν είναι πολλά τα κάνουμε σε στρώσεις και ανάμεσα αλατίζουμε.
Αφήνουμε τον αλατισμένο γαύρο περίπου 3 ώρες μέχρι να βγάλει τα υγρά Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-87208607736135275212012-09-28T15:59:00.001-07:002012-09-28T16:07:26.812-07:00ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ
ΥΛΙΚΑ
1 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ
1 ΚΙΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑ
1/2 ΦΛΙΤΖ.ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΡΑΣΙ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
2-3 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
3 ΚΟΥΤ.ΓΛΥΚΟΥ ΞΥΔΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΝΕΛΟΓΑΡΥΦΑΛΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΠΕΛΤΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΡΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ
Η ΣΠΙΡΤΑΔΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-56410130842692839512012-09-28T15:57:00.001-07:002012-09-28T16:11:42.874-07:00ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ¨
¨ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ¨
ΥΛΙΚΑ
2 ΠΑΚΕΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙ~ΜΠΕΡ
1 ½ ΠΑΚΕΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΚΟΥΤ.ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
3 ΚΟΥΤ.ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΚΑΟ
½ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΚΡΑΣΙΟΥ ΛΙΚΕΡ
250ΓΡ ΤΡΟΥΦΑ
300ΓΡ ΚΑΡΥΔΙΑ
ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ
ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ.
ΘΡΥΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΟΥΛΤΙ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-74748729593287281642012-09-18T12:49:00.001-07:002012-09-28T16:00:11.116-07:00¨ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ¨
¨ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ¨
ΥΛΙΚΑ
1
½ ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1
ΚΙΛΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
3
ΠΑΚΕΤΑ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
2
ΚΟΥΤ.ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
½
ΚΟΥΤ.ΓΛΥΚΟΥ ΣΟΔΑ
1
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΧΥΜΟ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ
1
ΦΛΙΤΖ.ΚΑΦΕ ΠΟΤΟ
1
ΜΠΕΙΚΙΝ
ΑΜΥΓΔΑΛΑ
ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΦΛΟΥΔΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΑΜΕ
ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΚΟΥΤ.ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΤΗ
ΣΟΔΑ ΤΟ ΧΥΜΟ
ΚΑΙ
ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΤΟ ΠΟΤΟ ΚΑΙ ΤΟ
ΜΠΕΙΚΙΝ.ΑΦΟΥ Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-4882056753224094632012-09-17T12:38:00.001-07:002012-09-28T16:00:22.629-07:00¨ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ¨
ΥΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ
½ ΦΛΙΤΖ.ΤΣΑΓΙΟΥ ΛΑΔΙ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
ΛΙΓΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΝΗ
ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΟΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
ΑΛΑΤΙ~ΠΙΠΕΡΙ
1ΦΛΙΤΖ.ΚΑΦΕ ΟΥΖΟ
1 ½ ΚΟΥΤ.ΣΟΥΠΑΣ ΠΕΛΤΕ(ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΣΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ
ΒΑΖΟΥΜΕ Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-42266762843462994112012-03-24T13:52:00.000-07:002012-03-24T13:52:54.269-07:00Ρουµελιώτικο κοκορέτσιΑΓΝΑΝΤΑ ΗΛΕΙΑΣ SERIFIS:
Ρουµελιώτικο κοκορέτσι Υλικά
1 αντεριά (εντεράκια), από κατσίκι κατά προτίμηση ή αρνίσια
1 συκωταριά αρνίσια
γλυκάδια αρνίσια
1 μεγάλη μπόλια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Γυρίζουμε τα αντεράκια τα μέσα έξω και τα πλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. (Προαιρετικά στύβουμε λεμόνι στην αντεριά και την Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-61481451354972622462011-06-19T03:59:00.000-07:002011-06-19T03:59:20.532-07:00Καρότο κέικΑΓΝΑΝΤΑ ΗΛΕΙΑΣ SERIFIS:
•Περίπου 300 γρ αλεύρι
•Μαγιά(2 κουταλιές του καφέ)
•Κανέλλα
•300 ml λάδι
•2 κουταλιές φρουκτόζη
•2 μήλα
•4-5 καρότα
•4 αυγά
•Μια δόση βανίλιας
•Ξηροί καρποί και σταφίδες
•Μπέικιν πάουντερ.
•Έναν αποχυμωτή, μια φόρμα ψησίματος, ένα φούρνο στους 180 βαθμούς, ένα μεγάλο μπολ, 2 χαμηλά ποτήρια.
Βάζετε στον αποχυμωτή τα 2 μήλα και βουτάτε τις σταφίδες στο χυμό. Καθαρίζετε Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-9085492799116738527.post-45661838336751352302011-02-12T14:04:00.000-08:002011-02-12T14:17:42.509-08:00ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
450γρ σοκολάτα κουβερτούρα
250γρ βούτυρο
2 σφηνάκια κονιάκ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
5 αυγά
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗΛιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο σε μπαίν-μαρί και προσθέτουμε το κονιάκ.
Xωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει
Xτυπάμε τα ασπράδια Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15944441120826276071noreply@blogger.com0