
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό γαρίδες
½ φλ. τσαγιού λάδι
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μικρό κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες
αλάτι, πιπέρι
ΕΛΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο να μαραθούν. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τις ντομάτες λειωμένες, σκεπάζουμετην κατσαρόλα και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τότε τις ωμές γαρίδες καθαρισμένες και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε τις γαρίδες με ρύζι.
• Μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό και στο φούρνο. Τότε, όταν φτιάξουμε τη σάλτσα, βάζουμε το φαγητό σε πυρέξ και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Αν χρειαστεί το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, για να μην ξεραθεί. Αν θέλουμε το φαγητό χωρίς λάδι, νεροβράζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και συνεχίζουμε όπως πιο πάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου