
ΥΛΙΚΑ
1200 γρ. κρέας νουά ή κιλότο
5 κουτ. λάδι
200 γρ. κρασί λευκό ξηρό
4-5 κόκκοι μπαχάρι
4-5 ολόκληρα γαρύφαλλα
2-3 φύλλα δάφνης
3 κυδώνια καθαρισμένα σε φέτες
χυμός 1 λεμονιού
αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρέας και τηγανίζετε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το κρασί, το μπαχάρι, τα γαρίφαλα, τα φύλλα δάφνης και 1 φλ. νερό. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 45 λεπτά.
Περιχύνετε τα κυδώνια με το λεμόνι να μη μαυρίσουν και τα ρίχνετε στο κρέας μαζί με λίγο νερό.
Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 30 λεπτά ακόμα να μαλακώσει καλά το κρέας και τα κυδώνια. Βάζετε το κρέας σε πιατέλα, αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά και το κόβετε σε φέτες. Τακτοποιείτε δίπλα τα κυδώνια, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου