
ΤΣΗΖΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
1 ½ κουτ. της σούπας βούτυρο
2 φλιτζάνια μπισκότα τύπου πτι μπερ θρυμματισμένα
3/4 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
2 ¼ φλιτζανιού τυρί μασκαρπόνε
το ξύσμα και το χυμό από 2 λεμόνια
1 φλιτζάνι πολύ ψιλή ζάχαρη
2 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
1 φλιτζάνι σοκολάτα κουβερούρα κομματιασμένη
1. Στρώνουμε ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολα σε ένα ταψάκι με διάμετρο 20 εκ. Τη βουτυρώνουμε ελαφρά και την πασπαλίζουμε με αλεύρι.
2. Ετοιμάζουμε τη βάση του τσήζκεϊκ λιώνοντας το βούτυρο σε ένα κατσαρόλι και προσθέτοντας τα θρυμματισμένα μπισκότα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Στρώνουμε το μίγμα αυτό στο ταψάκι, καλύπτοντας και 2 εκατοστά από τα τοιχώματα.
3. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μπολ τα αυγά, το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη και τους κρόκους, μέχρι να γίνουν λείο μίγμα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα σπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μίγμα των κρόκων, ανακατεύοντας ελαφρά.
4. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Αν η επιφάνεια σκάσει ή βουλιάξει σε μερικά σημεία δεν ανησυχούμε, είναι απόλυτα φυσιολογικό.
5. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, αναμιγνύοντάς την αν θέλουμε με λίγο βούτυρο. Σερβίρουμε το τσήζκεϊκ κρύο, κομμένο σε μερίδες, περιχύνοντας με 1 κουταλιά από τη λιωμένη σοκολάτα.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΜΕ: Η καφέ ζάχαρη έχει πολύ αφράτη και ελαφρά λασπώδη υφή. Ρίχνουμε λιπόν μία ποσότητα σε ένα φλιτζάνι, την πατάμε καλά με ένα κουτάλι και προσθέτουμε τόση, πατώντας συνεχώς μέχρι να γεμίσουμε τα ¾.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου