
ΦΡΥΓΑΔΕΛΙΑ
* 4 αρνίσια συκωτάκια
* 2 αρνίσιες μπόλιες
* 2 λεμόνια Χυμός λεμονιού
* 1 κουτ. Λάδι
* 1 κουτ. Γλυκού Ρίγανη
* Αλάτι
* Πιπέρι
* 1 λεμόνι Χυμός λεμονιού
Τρόπος παρασκευής
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε φέτες. Πλένετε καλά τις μπόλιες και τις βάζετε σε μπολ με νερό και τον χυμό λεμονιού για 30 λεπτά, να ασπρίσουν και να τους φύγει η "βαριά μυρωδιά". Τις απλώνετε σε καθαρή επιφάνεια και αφειρείτε τα χοντρά κομμάτια. Κρατάτε αυτά που σχηματίζουν ένα λεπτό δίχτυ. Κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια.
Αλατοπιπερώνετε τα συκώτια και τα πασπαλίζετε με τη ρίγανη. Παίρνετε κομμάτι-κομμάτι από τα συκώτια και τα τυλίγετε στα κομμάτια της μπόλιας. Βάζετε το ένα δίπλα στο άλλο σε ταψάκι. Περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού, αλείφετε με το λάδι και ψήνετε στον φούρνο στους 200 βαθμούς, να ψηθούν για 30-40 λεπτά, γυρίζοντας τα 1-2 φορές, να ροδοκοκκινίσει η μπόλια απ' όλες τις πλευρές. Σερβίρετε αμέσως με πατάτες τηγανιτές, τζατζίκι και κόκκινο κρασί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου