
ΠΑΓΩΤΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ
(για 6 άτομα)
4 dl χυμό ακτινιδίου
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1/8 λίτρου νερό
Βάλτε το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε τη ζάχαρη σιγά - σιγά. Βράστε το σιρόπι για ένα λεπτό. Μετά βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει πριν προσθέσετε το χυμό του ακτινιδίου και του λεμονιού. Ανακατέψτε. Βάλτε το μείγμα σε παγωτομηχανή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ανοξείδωτο σκεύος. Μόλις κρυώσει περάστε το στο μίξερ για να γένει το παγωτό πιο αφράτο ρίχνοντας μια κουταλιά της σούπας ρούμι άσπρο. Σερβίρετε το παγωτό με φραμπουάζ, φράουλες ή κύβους από μάνγκο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου