
Υλικά
* 1 κούπα Γάλα
* 250 γρ Σοκολάτα κουβερτούρα
* 1/4 κούπας Κονιάκ
* 300 γρ Καρύδια χοντροκομμένα
* 1 κούπα Βούτυρο
* 1 κούπα Ζάχαρη άχνη
* 4 Κροκάδια αυγών
* 4 κούπες Μπισκότα πτι-μπερ τριμμένα
* 300 γρ Τρούφα για το τύλιγμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράστε το γάλα, ρίξτε μέσα την σοκολάτα σε κομματάκια κι ανακατέψτε επάνω σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μίγμα. Κατεβάστε το από την φωτιά, κι αφήστε το να κρυώσει ελαφρά. Ρίξτε κι ανακατέψτε το κονιάκ και τα καρύδια. Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη ν'ασπρίσει. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε ένα-ένα τα κροκάδια. Ανακατέψτε απαλά το μίγμα το μίγμα του βουτύρου με το μίγμα της σοκολάτας. Ρίξτε και ζυμώστε μέσα σ'αυτό τα μπισκότα. Βάλτε το μίγμα στο ψυγείο μερικές ώρες να σφίξει. Βουτώντας τις παλαμες σας σε κονιάκ ή σε κάποιο λικέρ πλάστε με το μίγμα μικρά μπαλάκια και τυλίξτε τα στην τρούφα. Τοποθετήστε τα ένα-ένα σε γκοφρέ θηκάκια. Αραδιάστε τα σε πιατέλα και πασπαλίστε τα με λίγη ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου