
Υλικά
α)Νηστήσιμα
1/2 κιλό καλαμποκάλευρο
!/2 κιλό σιταρένιο αλεύρι ( σκληρό)
2 φακελλάκια μαγιά στιγμής
4 πράσσα χοντρά (το λευκό τους) ψιλοκομμένα
8-10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
! μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
! μάτσο άνιθο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
β) αρτυμένη
250-300 γρ. τυρί φέτα σκληρή χοντρολειωμένη
6-8 αυγά
2-3 κουταλιές βούτυρο γαλακτος
_ΕΚΤΕΛΕΣΗ________
Ρίχνουμε τα χορταρικά σε μια λεκάνη με λίγο αλάτι
για να μαραθούν.
Ζυμώνουμε και τα δύο είδη αλεύρων μαζί με χλιαρό νερό,
ρίχνοντας την μαγιά και το αλάτι.
Ρίχνουμε μέσα τα χορταρικά και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακή
γιατί το καλαμποκάλευρο χρειάζεται υγρά.
Αλείφουμε ένα ταψί Νο 38 - 40 με λάδι και σκορπίζουμε
λίγο καλαμποκάλευρο (για να μην κολλήση)
Ρίχνουμε την ζύμη και την απλώνουμε.
Φροντίζουμε να μην έχει πάχος πάνω απο ένα δάκτυλο .
Αφήνουμε για λίγο στους 50 βαθμούς να φουσκώσει
και κατόπιν ψήνουμε στους 200 για μια ώρα και πλέον
Αν αντί για σιταρένιο αλεύρι και μαγιά ρίξουμε αλεύρι απ ,
δεν χρειάζεται να αφήσουμε να φουσκώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου