
Υλικά (15 μερίδες)
• 8 φύλλα κρούστας
• ½ φλ. βούτυρο
• ½ κ.γ. κανέλλα
• 4 αυγά
• 1 φλ. ζάχαρη
• 4 φλ. γάλα άπαχο
• ½ κ.γ βανίλλια
• ½ φλ. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε την ζάχαρη, τα αυγά, την βανίλια και το γάλα το οποίο προσθέτουμε σιγά-σιγά. Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι στρώνουμε τα φύλλα κρούστας σε κύκλο, ένα-ένα διπλώνοντας τα ώστε να σχηματίζουν "αυλάκι" και να καλύψουν την επιφάνεια του ταψιού. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε και τα φύλλα και αφού τα πασπαλίσουμε με κανέλλα τα βάζουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Αμέσως μετά ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο αυλάκι που σχηματίζει το φύλλο. Βάζουμε την πίτα να ψηθεί στους 160’ για μισή ώρα. Μόλις πήξει η κρέμα την βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε άχνη και κανέλλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου