
Υλικά:
1 κιλό φύλλο κανταίφι
250 γρ χοντροκομμένα καρύδια
200 γρ χοντροκομμένα αμύγδαλα
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
1 κουταλάκι σκόνη γαρύφαλο- κανέλλα
2 αυγά
200 γρ βούτηρο φρέσκο
Για το σιρόπι:
1200 γρ ζάχαρη
1 ποτήρι γλυκόζη
4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Ρίχνω τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρολίτσα και τα αφήνω να πάρουν μερικές βράσεις.
Βουτηρώνετε το ταψάκι και απλώνετε το μισό φύλλο κάτω. Ρίχνετε λίγο βούτηρο και απλώνετε την γέμιση (όλα τα υλικά ανακατεμένα). Μετά βάζετε και το υπόλοιπο φύλλο, περεχύνετε το βούτηρο και ψήνετε το κανταίφι σε μέτριο φούρνο.Όσο είναι ακόμη ζεστό το σιροπιάζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου