
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
1 μικρή κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1/2 κιλό γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη ή φρουκτόζη
1 βαζάκι μικρό μαρμελάδα βύσσινο.
Εκτέλεση
Αραιώνω με νερό 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα και φτιάχνω ένα σιρόπι στο οποίο βουτάω ένα ένα τα σαβουαγιάρ ολόκληρα. Τοποθετώ τα μπισκότα αυτά σε μία στρώση στο πυρέξ. Στη συνέχεια, αναμειγνύω το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη έως ότου γίνει αφράτο το μείγμα. Περιχύνω με το μισό μείγμα τα μπισκότα. Στη συνέχεια, κάνω άλλη μία στρώση με σαβουαγιάρ κατά τον ίδιο τρόπο και περιχύνω με το υπόλοιπο γιαούρτι. Πάνω στο γιαούρτι στρώνουμε την μαρμελάδα βύσσινο. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου μία ώρα μέχρι να σταθεί το γιαούρτι και να μπορούμε να το σερβίρουμε σε κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου