
* 1 κιλό αλεύρι Γιώτης για όλες τις χρήσεις
* 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
* 1½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
* 1½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
* 5 αβγά
* ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
* ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι
* 2 βανίλιες
Εκτέλεση
* Αναμιγνύετε καλά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
* Χτυπάτε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα.
* Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες και διαδοχικά το γάλα με το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
* Ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Αν κολλάει στα χέρια σας, βάλτε τη ζύμη για 15 περίπου λεπτά στο ψυγείο.
* Πλάθετε τα κουλουράκια. Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και αν θέλετε, τα αλείφετε με με αβγό.
* Ψήνετε τα κουλουράκια σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο γύρω στη μισή ώρα.
Μια παραλλαγή είναι να φτιάξετε τα κουλουράκια με γεύση καρύδας:
Πριν να ρίξετε το γάλα με το αλεύρι, προσθέτετε στο μείγμα για κουλουράκια, 1½ φλιτζάνι τσαγιού καρύδα και 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
Επίσης, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και 1½ κουταλάκι κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου