
500 γρ. φύλλο κανταϊφι
150 γρ. φρέσκο βούτυρο
Σιρόπι
3 κούπες ζαχαρη
1+1/2 κούπες νερό
1 κ.σούπας χυμό λεμονιού
1/3 κούπας λικέρ φράουλας
Κρέμα
1300 γρ. κρέμα γάλακτος
1+1/4 κούπες ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
900 γρ. φραουλες
1+1/2 κούπας αμυγδαλάκι καβουρντισμένο
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι.
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν και μετράμε 4-5 λεπτά περίπου,από το σημείο βρασμού.Τότε ρίχνουμε τμηματικά το λικέρ,κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον χυμο λεμονιού.Αφήνουμε να κρυώσει.
Στο ταψί στρώνουμε το φύλλο,αφου το έχουμε ξεχωρίσει καλά με τα χέρια να αφρατέψει.
Λιώνουμε το βούτυρο,περιχύνουμε το φύλλο και ψήνουμε στους 200 β. να ροδίσει.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το περιχύνουμε κατευθείαν με το κρύο σιρόπι,σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να τραβηξει καλά το σιρόπι.
Αυτό καλό είναι να το έχουμε κάνει απο την προηγούμενη μέρα,αλλιώς θα πρεπει να περιμενουμε κάμποσες ώρες ώσπου να κρυώσει καλά το φύλλο(αλλιώς...πουφ!...η σαντιγύ)
Αφού λοιπόν το φύλλο είναι έτοιμο έρχεται η ώρα της κρέμας.
Καμια ωρίτσα πριν έχουμε πλύνει τις φραουλες ,με το κοτσάνι,χωρις να τις κόψουμε,και τις εχουμε αφήσει να στραγγίξουν απο το νερό τους.
Τότε,πετάμε το κοτσάνι,τις κόβουμε σε κομματακια,αλλά κρατάμε 8-10 ολοκληρες για το γαρνιρισμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη και τις βανίλιες,σε σφιχτή σαντιγύ.
Κρατάμε ένα μέρος της στην άκρη(η ποσοτητα εξαρταται με τη διακόσμηση που έχετε κατά νου...).
Ανακατεύουμε την υπόλοιπη με τις φράουλες και τα 2/3 απο τα καβουρντισμενα αμυγδαλακια.Σε αυτη τη φάση θα δειτε τη σαντιγύ να παίρνει ένα ωραιότατο ροζε χρωμα,το αγαπημενο μου...
Στρώνουμε την κρεμα πανω απο το φύλλο και διακοσμουμε με ροζέτες σαντιγύ και τις υπόλοιπες φράουλες.Τελευταίο σκορπίζουμε το αμυγδαλο που έχει μείνει.
Το βάζουμε-βεβαιως!- στο ψυγείο να κρυωσει καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου