
SERIFIS:
ΥΛΙΚΑ
Για πέντε άτομα:
• 60 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
• 1 φλιτζάνι γάλα
• ½ φλιτζάνι ελαφριά κρέμα γάλακτος
• 2 κουταλιές κακάο σε σκόνη
• 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 αβγά
• λάδι για τηγάνισμα
ΓΕΜΙΣΗ
• 625 γρ. φρέσκα δαμάσκηνα
• ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
• 2 κουταλιές νερό
• 2 κουταλιές πόρτο
• ¾ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
ΣΟΣ
• 150 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
• ¾ φλιτζ. πηχτή κρέμα γάλακτος
• 1 κουταλιά πόρτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε το χυλό για κρέπες. Βάζετε σε κατσαρόλα τη σοκολάτα μαζί με το γάλα. Ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να λιώσει η σοκολάτα. Ρίχνετε το μίγμα της σοκολάτας στο μίξερ και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το κακάο, το αλεύρι και τα αβγά. Δουλεύετε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Το βάζετε σε ένα μπολ και κατόπιν στο ψυγείο για 30 λεπτά.
ΓΕΜΙΣΗ
Κόβετε στη μέση τα δαμάσκηνα και βγάζετε το κουκούτσι. Το βάζετε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε, ώσπου να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα. Ρίχνετε το πόρτο, προσέχοντας να μη διαλυθούν τα δαμάσκηνα και σιγοβράζετε για 30 δευτερόλεπτα ακόμη. Αποσύρετε από τη φωτιά και τα διατηρείτε ζεστά.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι για κρέπες, το αλείφετε ελαφρώς με λίγο λάδι και ρίχνετε λίγο χυλό ώστε να καλυφθεί η βάση του. Ψήνετε την κρέπα από τη μία πλευρά και τη γυρίζετε κι από την άλλη. Μεταφέρετε την κρέπα σε λαδόκολλα και ψήνετε κατά τον ίδιο τρόπο και τις υπόλοιπες.
ΣΟΣ
Βάζετε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος μαζί με την κουβερτούρα. Ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε, ώσπου να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε το πόρτο, πάντα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Μοιράζετε τη γέμιση στις κρέπες, προσθέτετε 1 κουταλάκι γιαούρτι στραγγιστό στην κάθε μια και τις τυλίγετε προσεκτικά. Τις βάζετε σε ατομικά μπολ και τις περιχύνετε με τη σος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου