
ΥΛΙΚΑ
4 κιλά γερά και ώριμα βερίκοκα
1.800 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα, τα στεγνώνουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια. Kόβουμε τα μισά βερίκοκα σε μικρά κομμάτια και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα, ενώ τα άλλα μισά τα περνάμε από το μύλο των χορταρικών.
Bάζουμε όλα τα βερίκοκα στο ίδιο σκεύος, στίβουμε πάνω τους το χυμό του λεμονιού και αρωματίζουμε με λίγο ξύσμα από τη φλούδα. Bάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε τα βερίκοκα να βράσουν σιγά-σιγά για δύο λεπτά περίπου, αφαιρώντας τον αφρό.
Προσθέτουμε τότε τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν και να πήξουν σιγά-σιγά ανακατεύοντας συχνά, χωρίς όμως να ξαφρίσουμε άλλο. Όταν η μαρμελάδα αποκτήσει τη σωστή πυκνότητα, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε γρήγορα στα βάζα, κλείνοντάς τα ερμητικά. Διατηρούμε τα βάζα σε μέρος δροσερό και σκοτεινό.
Σημείωση: H έντονα γλυκιά γεύση του είναι ιδιαίτερα ευχάριστη στα παιδιά. Mπορεί να καταναλωθεί είτε αλειμμένο πάνω σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού, είτε για να γλυκάνετε ζεστά ή κρύα ροφήματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου