
ΥΛΙΚΑ
5 dl πολτό ανανά
175 γρ. ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι βανίλια
2 κουταλάκια του καφέ ρούμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώστε τη ζάχαρη στον πολτό ανανά. Προσθέστε τη βανίλια και το ρούμι. Ανακατέψτε. Βάλτε το μείγμα σε παγωτομηχανή και βάλτε το να παγώσει. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, βάλτε το μείγμα σε ανοξείδωτο σκεύος και μετά περάστε το παγωτό στο μίξερ - μόλις αρχίσει να παγώνει - για να γίνει πιο αφράτο το παγωτό. Ξαναβάλτε το παγωτό στην κατάψυξη. Αν ο ανανάς είναι πολύ γλυκός, μπορείτε να βάλετε λιγότερη ζάχαρη. Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βανίλια και το ρούμι με μια κουταλιά της σούπας κιρς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου