
ΥΛΙΚΑ
1.250 γρ. κουνέλι ψαχνό, σε κομμάτια
30 γρ. βούτυρο
1/8 λ. κόκκινο κρασί, 1/8 λ. νερό
αλάτι, 4 κόκκοι πιπέρι
1 πρέζα θυμάρι, 4 κόκκοι μπαχάρι
1/8 λ. γιαούρτι στραγγιστό
20 γρ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Tαιριάζει πολύ με πατάτες γκρατινέ, μπρόκολο και μανιτάρια βουτύρου.
Aντί να τηγανίσετε τα κομμάτια το κουνέλι, περιχύστε τα με 3 κουτ. σούπας μπράντι και βάλτε φωτιά, όπως εξηγεί το μάθημα για τα φλαμπέ.
1. Bάλτε το βούτυρο σε τηγάνι να κάψει, ρίξτε τα κομμάτια το κουνέλι, ροδίστε τα και από τις δυο μεριές και αλατίστε τα.
2. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, το νερό, τους κόκκους το πιπέρι, το μπαχάρι και το θυμάρι και, αφού βάλετε το σκέπασμα στο τηγάνι, αφήστε το φαγητό να γίνεται σε σιγανή φωτιά για 15΄.
3. Bγάλτε το κουνέλι και διατηρήστε το ζεστό. Xτυπήστε το αλεύρι με το γιαούρτι και ρίξτε το μίγμα στην σάλτσα για να δέσει. Σερβίρετε την σάλτσα χωριστά από το κουνέλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου