
Υλικά (για το σιρόπι):
* 1 βιτάμ
* 1 ποτήρι νερό
* 2,5 ποτήρια ζάχαρη
* 10 κουταλιές κακάο
Υλικά (για το extra σιρόπι):
* ½ βιτάμ
* ½ ποτήρι νερό
* 1,25 ποτήρια ζάχαρη
* 5 κουταλιές κακάο
Υλικά (για το κέικ):
* 5 αβγά
* 1,5 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 2 μπέικιν πάουντερ
* 4 βανίλιες
Εκτέλεση:
* Ετοιμάζουμε το "σιρόπι" ως εξής: Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε τα υλικά για το σιρόπι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν λείο σιρόπι σοκολάτας.
* Κρατάμε 1 ποτήρι του νερού "σιρόπι" στην άκρη και αφήνουμε να κρυώσει.
* Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και το "extra σιρόπι". Προσθέτουμε σ'αυτό το ποτήρι με το "σιρόπι" που έχουμε κρατήσει και αφήνουμε να κρυώσει χωριστά από το "σιρόπι".
* Ανάβουμε το φούρνο να ζεσταθεί στους 180 βαθμούς Κελσίου.
* Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά μέχρι ν'αφρατέψουν και προσθέτουμε το μπέικιν και τις βανίλιες.
* Τέλος, προσθέτουμε ανακατεύοντας εναλλάξ λίγο αλεύρι - λίγο "σιρόπι" (το σιρόπι ΠΡΕΠΕΙ να είναι χλιαρό αλλιώς θα «ψηθεί» το αβγό και η συνταγή θα έχει ήδη αποτύχει...).
* Βάζουμε το κέικ σε βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε 25 με 30 λεπτά.
* Μόλις ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε αμέσως από το φούρνο, το κόβουμε σε τετράγωνα-μερίδες και το σιροπιάζουμε ΑΜΕΣΩΣ στο ταψί με το "extra σιρόπι" προσέχοντας να πάει παντού και ειδικά ανάμεσα στα κοψίματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου