
Υλικά:
• 3/4 ποτήρι ζάχαρη
• 1 κιλό αλεύρι
• 1/2 ποτήρι βούτυρο
• 1 κρόκο αυγού
• 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
• 1 κουταλάκι baking powder
• 200 γραμμάρια ψίχα αμυγδάλου ασπρισμένη μέσα σε ζεματιστό νερό και αλεσμένη.
Εκτέλεση:
1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αλοιφή.
2. Προσθέτετε διαδοχικά, τον κρόκο του αυγού, το κονιάκ και το αλεύρι αφού το έχετε προηγουμένως ανακατέψει καλά με την baking powder.
3. Τέλος ρίχνετε τα χονδροκομμένα αμύγδαλα και ζυμώνετε καλά.
4. Πλάθετε και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου