ΚΟΥΖΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ:
Υλικά
2 ποτήρια καριδόψυχα
1 βιταμσοφτ
7 αυγά (αν θέλετε βάζετε 5)
Ένα και μισό ποτήρι του νερού ζάχαρη
2 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτανάκι του καφέ κονιάκ
1 φλυτανάκι του καφέ γάλα
6 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν πάουντερ
1 χαρτάκι βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κανελλογαρύφαλο (κανέλλα και
γαρύφαλο)
Για το σιρόπιασμα
Ενάμιση ποτήρι του νερού ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κουταλιά γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
(Προθερμαίνω πρώτα το φούρνο στους 180 βαθμους)
Χτυπάω στο μίξερ το βιταμ και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν
Χτυπώντας συνέχεια προσθέτω τους κρόκους
Μετά βάζω στο μίξερ το σιμιγδάλι (το μίξερ δουλευει συνέχεια)
Μετα το μπεικιν τα κανελλογαρύφαλα τη βανίλια το γάλα και το
κονιάκ.
Τα ασπράδια τα χτυπάω χώρια
Τα καρύδια τα εχω ήδη χτυπήσει στο γουδί να γίνουν
ψιλοκομμένα
Ρίχνω στο μίξερ που δουλευει ακόμη τα καρύδια και τα
ασπράδια
Όλο το μίγμα το ρίχνω σε βουτηρωμένο και αλευρωμένο ταψι και
το βάζω στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα (θα το δω που θα
σκουρίνει το μείγμα)
Βγάζω από το φουρνο το ταψι
και ετοιμάζω το σιρόπι
ΣΙΡΟΠΙ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό τη ζάχαρι και τη γλυκόζη
ώσπου να δέσει
Αφού κρυώσει το ταψί μου κόβω τη καρυδόπιτά μου σε
κομματάκια τετραγωνα και ρίχνω το καυτό σιρόπι.
Καλή επιτυχία .
Αν θέλετε το σερβίρετε με σαντιγυ από πάνω.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΝΙΤΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου