ΥΛΙΚΑ
450γρ σοκολάτα κουβερτούρα
250γρ βούτυρο
2 σφηνάκια κονιάκ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
5 αυγά
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο σε μπαίν-μαρί και προσθέτουμε το κονιάκ.
Xωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει
Xτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους και
τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με σπάτουλα απαλά.
Προσθέτουμε το μείγμα με την σοκολάτα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας πάντα με τη σπάτουλα.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει μαζί με τις βανίλιες, συνεχίζοντας το ανακάτεμαι.
Bουτυρώνουμε τετράγωνο ταψί (10χ20) , το αλευρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 12-14 λεπτά. Κόβουμε αφού κρυώσει.
Σερβίρεται με παγωτό.
ΑΓΝΑΝΤΑ ΗΛΕΙΑΣ SERIFIS:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου