Συνταγή για καταπληκτική ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ :
ΥΛΙΚΑ
1 Φλιτζάνι Βούτυρο (βιτάμ) λιωμένο
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 Φλιτζάνια φαρίνα γιώτης κόκκινη
1Φλιτζάνι γάλα
1 Φλιτζάνι Βούτυρο (βιτάμ) λιωμένο
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 Φλιτζάνια φαρίνα γιώτης κόκκινη
1Φλιτζάνι γάλα
6 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το βούτυρο (λιωμένο), τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνετε σιγά – σιγά το αλεύρι στο μείγμα εναλλαξ με το γάλα και εξακολουθείτε το χτύπημα εως ότου ενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνετε τη βασιλόπιτα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο αντικολλητικό ταψάκι 28-30 εκ. και την ψήνετε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις ή 160 βαθμούς με αέρα 1 ώρα περίπου .ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι κατά τη δοκιμή
Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα την πασπαλίζετε με ζάχαρη αχνη και τη στολίζετε με γιορτινά μοτίβα.
Ρίχνετε σιγά – σιγά το αλεύρι στο μείγμα εναλλαξ με το γάλα και εξακολουθείτε το χτύπημα εως ότου ενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνετε τη βασιλόπιτα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο αντικολλητικό ταψάκι 28-30 εκ. και την ψήνετε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις ή 160 βαθμούς με αέρα 1 ώρα περίπου .ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι κατά τη δοκιμή
Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα την πασπαλίζετε με ζάχαρη αχνη και τη στολίζετε με γιορτινά μοτίβα.
ΜΙΝΑ
ΑΓΝΑΝΤΑ ΗΛΕΙΑΣ SERIFIS:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου