GREEK

ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Change Text Size
+ + + + +

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009

Ρύζι με θαλασσινά


SERIFIS:

ΥΛΙΚΑ

Για πέντε άτομα:

• 2 κούπες ρύζι μακρυκόκκο
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1 πράσινη πιπεριά
• 2 κρεμμύδια
• ½ κούπας αρακά
• ½ κούπας φασολάκια
• 3 σκελίδες σκόρδο
• Μαϊντανό
• Μια ντομάτα ή χυμό ντομάτας
• 1 καλαμάρι
• Πόδια από χταπόδι
• 10 μύδια με το κέλυφος
• Γαρίδες με το κέλυφος
• ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
• Σαφράν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζετε τις γαρίδες και τα καύκαλα τα βράζετε σε ένα κατσαρόλι μαζί με 1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα. Στραγγίζετε τον ζωμό, που θα τον χρησιμοποιήσετε αργότερα. Στο ειδικό σκεύος για παέλια (παελιέρα) ή εναλλακτικά σε ένα βαθύ τηγάνι με λεπτό πάτο, τσιγαρίζετε τις πιπεριές που τις έχετε κόψει σε λωρίδες. Κατόπιν τσιγαρίζετε και το κρεμμύδι. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Στην άλλη πλευρά τις παελιέρας σοτάρετε το χταπόδι και το καλαμάρι που είναι κομμένο σε ροδέλες. Στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό της ντομάτας και ανακατεύετε. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και το σκόρδο και τα κοπανάτε μαζί με ½ ποτήρι κόκκινο κρασί και τα προσθέτετε και αυτά στην παελιέρα. Ρίχνετε το ρύζι, το απλώνετε καλά σε όλη την επιφάνεια του σκεύους και προσθέτετε τη διπλάσια ποσότητα από τον ζωμό, που έχετε στραγγίσει. Προσθέτετε τα λαχανικά, τις γαρίδες, τα μύδια και το σαφράν. Αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή. Πολύ σημαντικό είναι ότι από τη στιγμή που θα προσθέσετε το ρύζι και έπειτα, δεν ανακατεύετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

diagrafi oristiki tou fb

Πώς διαγράφεται οριστικά ένας λογαριασμός στο Facebook Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook είτε από τη σελίδα Ρυθμίσεις ασφαλείας είτε από το προφίλ σας (ή το Χρονολόγιό σας). Μόλις το κάνετε αυτό, το προφίλ σας θα σβηστεί αμέσως από το Facebook και οι υπόλοιποι χρήστες δεν θα μπορούν πια να σας αναζητήσουν. Καλό είναι να γνωρίζετε όμως ότι κάποιες πληροφορίες (π.χ. τα μηνύματα που έχετε στείλει) θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Επειδή είναι πιθανό αργότερα να αλλάξετε γνώμη και να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά την υπηρεσία, το Facebook, αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες του προφίλ σας σας (φίλους, φωτογραφίες, ενδιαφέροντα κτλ.), ώστε να είναι διαθέσιμες ξανά όταν επιστρέψετε. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που απενεργοποιούν τους λογαριασμούς τους προσωρινά και μετά επανέρχονται. Παρόλα αυτά, αν είστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε ξανά το Facebook και θέλετε να διαγραφεί οριστικά ο λογαριασμός σας, τότε θα πρέπει να υποβάλετε σχετικό αίτημα σε αυτήν εδώ τη διεύθυνση: https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account Να θυμάστε όμως ότι δεν θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το λογαριασμό σας, ούτε να ανακτήσετε τα περιεχόμενα ή τις πληροφορίες που είχατε. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, θα χρειαστεί να αλλάξετε κωδικό πρόσβασης. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το σύνδεσμο «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;», κάτω από το πεδίο στο οποίο κανονικά θα πληκτρολογούσατε τον κωδικό πρόσβασης. Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης και συνδεθείτε, απενεργοποιήστε ή διαγράψτε το λογαριασμό σας ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.

Αναγνώστες

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Πληροφορίες

GOOGLE MAPS

maps

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

RADIOFONO