
SERIFIS:
ΥΛΙΚΑ
Για πέντε άτομα:
• 400γρ. τυρί κρέμα
• 300γρ. ζαχαρούχο γάλα
• Ξύσμα λεμονιού
• 2 πακέτα μπισκότα
• 250γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
• Σος φράουλας
• 500γρ. φράουλες κατά προτίμηση βιολογικές
• 1 ποτήρι ζάχαρη
• 1κουταλιά σούπας κορν φλάουερ
• 1 κουταλιά σούπας κονιάκ
• 5 φύλλα μέντας για στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε πρώτα τη βάση θρυμματίζοντας τα μπισκότα. Τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο και τα στρώνετε σε ατομικά μπολάκια. Τα βάζετε στην κατάψυξη για 5 λεπτά να σφίξουν. Χτυπάτε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να «σταθεί» το υλικό. Προσθέτετε την κρέμα στη βάση μπισκότου και απλώνετε ομοιόμορφα αφήνοντας χώρο για τη σος φράουλας. Για τη σος, τεμαχίζετε τις φράουλες στα τέσσερα και τις ρίχνετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι με τη ζάχαρη. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνετε και το κορν φλάουερ ανακατεύοντας συνέχεια για 3 με 4 λεπτά. Αφού κατεβάσετε από τη φωτιά, προσθέτετε το κονιάκ. Αφού κρυώσει η σος, τη ρίχνετε πάνω από την κρέμα και στολίζετε με μικρα φυλλα μέντας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου