GREEK

ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Change Text Size
+ + + + +

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009

ΜΙΛΦΕΪΓ


SERIFIS:
ΥΛΙΚΑ
20 τετράγωνα κατεψυγμένα σφολιατάκια350 γρ. σαντιγύ για την επικάλυψη

Για την κρέμα

3 κούπες γάλα φρέσκο πλήρες
4 κ.σούπας-κοφτές-αλεύρι
4 κ.σούπας κορν φλάουρ5 κ.σούπας-γεμάτες- ζάχαρη
2 κομμάτια φλουδα λεμονιού
4 κρόκοι αυγών2 βανίλιες
2 κ.σούπας βούτυρο Δωδώνη
350 γρ. σαντιγύ
Ψήνουμε τα σφολιατάκια σε αντικολλητικό χαρτί,σε αερόθερμο φούρνο στους 180 β. ώσπου να ροδίσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε ξεχωριστά σε ευρύχωρο μπωλ τους κρόκους.
Σε κατσαρόλα βαζουμε το γάλα,τις φλούδες λεμονιού,τη ζάχαρη,το κορν φλάουρ και το αλεύρι
κοσκκινισμένο(έτσι δεν σβολιάζει η κρέμα).
Αφήνουμε ,ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα,σε δυνατή φωτιά, την κρέμα να πήξει.Αποσύρουμε,παιρνουμε κουταλιές απο την κρέμα και ρίχνουμε μεσα στο μπωλ με τους κρόκους,ώσπου τα 2 μίγματα να έρθουν στην ίδια θερμοκρασία.Προσθέτουμε τις βανίλιες και το μίγμα των κρόκων μέσα στην κατσαρόλα,ξαναβάζουμε σε δυνατή φωτια και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.Κατεβάζουμε από τη φωτια ,ρίχνουμε το βούτυρ
ο στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας(για να μην κάνει κρούστα) και αφήνουμε να κρυώσει καλά.Πετάμε τις φλούδες λεμονιού.
Τότε μόνο προσθέτουμε και τη σαντιγύ,ανακατεύοντας απαλά με σύρμα,ώσπου να εχουμε μια λεία κρέμα.
Σε ένα ορθογώνιο ταψί(με τις διαστάσεις ενός πυρεξ περίπου),κάνουμε μια στρώση σφολιατάκια είτε ολοκληρα είτε θρυμματισμενα με τα χέρια.Από πανω στρώνουμ
ε την κρέμα.
Βάζουμε άλλη μια στρώση σφολιατάκια.Καλύπτουμε με τη σαντιγύ.
Στολίζουμε με θρυματισμενα σφολιατάκια και πασπαλίζουμε με άχνη.
Βαζουμε φυσικά στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

diagrafi oristiki tou fb

Πώς διαγράφεται οριστικά ένας λογαριασμός στο Facebook Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook είτε από τη σελίδα Ρυθμίσεις ασφαλείας είτε από το προφίλ σας (ή το Χρονολόγιό σας). Μόλις το κάνετε αυτό, το προφίλ σας θα σβηστεί αμέσως από το Facebook και οι υπόλοιποι χρήστες δεν θα μπορούν πια να σας αναζητήσουν. Καλό είναι να γνωρίζετε όμως ότι κάποιες πληροφορίες (π.χ. τα μηνύματα που έχετε στείλει) θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Επειδή είναι πιθανό αργότερα να αλλάξετε γνώμη και να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά την υπηρεσία, το Facebook, αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες του προφίλ σας σας (φίλους, φωτογραφίες, ενδιαφέροντα κτλ.), ώστε να είναι διαθέσιμες ξανά όταν επιστρέψετε. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που απενεργοποιούν τους λογαριασμούς τους προσωρινά και μετά επανέρχονται. Παρόλα αυτά, αν είστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε ξανά το Facebook και θέλετε να διαγραφεί οριστικά ο λογαριασμός σας, τότε θα πρέπει να υποβάλετε σχετικό αίτημα σε αυτήν εδώ τη διεύθυνση: https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account Να θυμάστε όμως ότι δεν θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το λογαριασμό σας, ούτε να ανακτήσετε τα περιεχόμενα ή τις πληροφορίες που είχατε. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, θα χρειαστεί να αλλάξετε κωδικό πρόσβασης. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το σύνδεσμο «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;», κάτω από το πεδίο στο οποίο κανονικά θα πληκτρολογούσατε τον κωδικό πρόσβασης. Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης και συνδεθείτε, απενεργοποιήστε ή διαγράψτε το λογαριασμό σας ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.

Αναγνώστες

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Πληροφορίες

GOOGLE MAPS

maps

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

RADIOFONO