GREEK

ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Change Text Size
+ + + + +

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Κανταϊφι με φραουλες


500 γρ. φύλλο κανταϊφι
150 γρ. φρέσκο βούτυρο

Σιρόπι
3 κούπες ζαχαρη
1+1/2 κούπες νερό
1 κ.σούπας χυμό λεμονιού
1/3 κούπας λικέρ φράουλας

Κρέμα
1300 γρ. κρέμα γάλακτος
1+1/4 κούπες ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
900 γρ. φραουλες
1+1/2 κούπας αμυγδαλάκι καβουρντισμένο


Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι.
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν και μετράμε 4-5 λεπτά περίπου,από το σημείο βρασμού.Τότε ρίχνουμε τμηματικά το λικέρ,κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον χυμο λεμονιού.Αφήνουμε να κρυώσει.

Στο ταψί στρώνουμε το φύλλο,αφου το έχουμε ξεχωρίσει καλά με τα χέρια να αφρατέψει.
Λιώνουμε το βούτυρο,περιχύνουμε το φύλλο και ψήνουμε στους 200 β. να ροδίσει.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το περιχύνουμε κατευθείαν με το κρύο σιρόπι,σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να τραβηξει καλά το σιρόπι.
Αυτό καλό είναι να το έχουμε κάνει απο την προηγούμενη μέρα,αλλιώς θα πρεπει να περιμενουμε κάμποσες ώρες ώσπου να κρυώσει καλά το φύλλο(αλλιώς...πουφ!...η σαντιγύ)

Αφού λοιπόν το φύλλο είναι έτοιμο έρχεται η ώρα της κρέμας.
Καμια ωρίτσα πριν έχουμε πλύνει τις φραουλες ,με το κοτσάνι,χωρις να τις κόψουμε,και τις εχουμε αφήσει να στραγγίξουν απο το νερό τους.
Τότε,πετάμε το κοτσάνι,τις κόβουμε σε κομματακια,αλλά κρατάμε 8-10 ολοκληρες για το γαρνιρισμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη και τις βανίλιες,σε σφιχτή σαντιγύ.
Κρατάμε ένα μέρος της στην άκρη(η ποσοτητα εξαρταται με τη διακόσμηση που έχετε κατά νου...).
Ανακατεύουμε την υπόλοιπη με τις φράουλες και τα 2/3 απο τα καβουρντισμενα αμυγδαλακια.Σε αυτη τη φάση θα δειτε τη σαντιγύ να παίρνει ένα ωραιότατο ροζε χρωμα,το αγαπημενο μου...
Στρώνουμε την κρεμα πανω απο το φύλλο και διακοσμουμε με ροζέτες σαντιγύ και τις υπόλοιπες φράουλες.Τελευταίο σκορπίζουμε το αμυγδαλο που έχει μείνει.
Το βάζουμε-βεβαιως!- στο ψυγείο να κρυωσει καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

diagrafi oristiki tou fb

Πώς διαγράφεται οριστικά ένας λογαριασμός στο Facebook Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook είτε από τη σελίδα Ρυθμίσεις ασφαλείας είτε από το προφίλ σας (ή το Χρονολόγιό σας). Μόλις το κάνετε αυτό, το προφίλ σας θα σβηστεί αμέσως από το Facebook και οι υπόλοιποι χρήστες δεν θα μπορούν πια να σας αναζητήσουν. Καλό είναι να γνωρίζετε όμως ότι κάποιες πληροφορίες (π.χ. τα μηνύματα που έχετε στείλει) θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Επειδή είναι πιθανό αργότερα να αλλάξετε γνώμη και να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά την υπηρεσία, το Facebook, αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες του προφίλ σας σας (φίλους, φωτογραφίες, ενδιαφέροντα κτλ.), ώστε να είναι διαθέσιμες ξανά όταν επιστρέψετε. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που απενεργοποιούν τους λογαριασμούς τους προσωρινά και μετά επανέρχονται. Παρόλα αυτά, αν είστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε ξανά το Facebook και θέλετε να διαγραφεί οριστικά ο λογαριασμός σας, τότε θα πρέπει να υποβάλετε σχετικό αίτημα σε αυτήν εδώ τη διεύθυνση: https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account Να θυμάστε όμως ότι δεν θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το λογαριασμό σας, ούτε να ανακτήσετε τα περιεχόμενα ή τις πληροφορίες που είχατε. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, θα χρειαστεί να αλλάξετε κωδικό πρόσβασης. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το σύνδεσμο «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;», κάτω από το πεδίο στο οποίο κανονικά θα πληκτρολογούσατε τον κωδικό πρόσβασης. Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης και συνδεθείτε, απενεργοποιήστε ή διαγράψτε το λογαριασμό σας ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.

Αναγνώστες

Σελίδες

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

GOOGLE MAPS

maps

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

RADIOFONO