GREEK

ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Change Text Size
+ + + + +

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΠΙΤΕΣ


KOΛOKYΘOΠITTA ME KAΦKAΛIΘPEΣ & BAΣIΛIKO

500 γρ. κολοκύθα τριμένη
100 γρ. καφκαλίθρες
50 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
20 γρ. βασιλικό
50 γρ. ρύζι γλασσέ μισοβρασμένο
200 γρ. φύλλο χωριάτικο
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη.



Tρίβουμε την κολοκύθα και τη μαρινάρουμε με λίγη ζάχαρη και λίγο αλάτι για μία ώρα. Σοτάρουμε με λάδι το κρεμμύδι, την κολοκύθα στιμένη, τις καφκαλίθρες κομμένες και το ρύζι. Στρώνουμε σε τσέρκια το φύλλο, προσθέτουμε το μίγμα και ψήνουμε στο φούρνο. Γαρνίρουμε το πιάτο μας με πολτό βασιλικού ανακατεμένο με γιαούρτι και ελαιόλαδο.


ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ

• 2 κεσέδες γιαούρτι
• 3 φλυτζάνια ζάχαρη
• 5 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
• 2 βανίλλιες
• 1 κουταλάκι σόδα
• 6 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα αυγά
• 4 φλυτζάνια ζάχαρη
• 3 φλυτζάνια νερό
Εκτέλεση
-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C
-Βάζετε σε ένα μπώλ τη ζάχαρη και το ένα γιαούρτι και ανακατεύετε
-Χτυπάτε τ'ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτετε στο μείγμα
-Προσθέτετε τους κρόκους χτυπημένους
-Διαλύετε τη σόδα στο άλλο γιαούρτι και το ρίχνετε και αυτό μέσα
-Ανακατεύετε πολύ καλά
-Προσθέτετε το αλεύρι και το δουλεύετε πολύ καλά να φύγουν οι κόμποι
-Βουτυρώνετε ένα ταψί και ρίχνετε το μείγμα
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα με 45 λεπτά περίπου
-Μόλις κρυώσει φτιάχνετε το σιρόπι
-Βράζετε μαζί τη ζάχαρη και το νερό για 10 λεπτά περίπου και περιχύνετε το κρύο γλυκό


ΓΛΥΚΙΑ ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ

1 πακέτο φύλλο κρούστας
300 γρ ανάλατη μυζήθρα
75 γρ βούτυρο μαλακωμένο
150 γρ ζάχαρη
50 γρ αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
2 αυγά
1/2 λεμόνι ( το χυμό και το ξύσμα της φλούδας )
50 γρ σταφίδες ξανθές, μουσκεμένες σε κονιάκ
2 κοφτές κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
λίγο αλάτι
ελάχιστο λιωμένο βούτυρο
3 κουταλιές σούπας σουσάμι


Χτυπάμε το βούτυρο για να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη κι όταν λιώσει τελείως, προσθέτουμε τους κρόκους, τη μυζήθρα καλά λιωμένη, την αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη, το κόρν φλάουρ, τις σταφίδες, ελάχιστο αλάτι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τέλος τα ασπράδια, χτυπημένα σε σφικτή μαρέγκα, χωρίς να σταματήσουμε καθόλου το χτύπημα.
Σε ένα τετράγωνο ταψί, απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, ελαφρά λαδωμένα και στο κέντρο τους απλώνουμε το μίγμα της μυζήθρας. Τυλίγουμε σε ρολό, περνάμε λίγο λιωμένο βούτυρο από πάνω και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε την πίττα σε μέτριο, προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ροδίσει.


ΜΗΛΟΠΙΤΑ


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΟΣΗ ΓΙΑ 14 ΜΕΡΙΔΕΣ

1875 γρ. μαργαρίνη μαλακη 750 γρ
1000 γρ. ζάχαρη άχνη 400 γρ
3750 γρ. αλεύρι μαλακό 1500 γρ
2 ½ κουτ. μπεϊκιν πάουντερ 1
3 τεμάχια βανίλια 1
10 αυγά 2
ξύσμα λεμονιού



ΓΕΜΙΣΗ: (για την επαγγελματική αναλογία)

30 μήλα κόκκινα, καθαρισμένα και κομμένα καρεδάκια. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με 300 γρ. ζάχαρη, ½ ποτήρι νερό, 1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ, 300 γρ. σταφίδες, 2 ξύλα κανέλα και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
• Προσθέτουμε επίσης ένα μέρος από το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού. Οι σταφίδες να είναι ξανθιές.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ

Βάζουμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την άχνη στη δυνατή ταχύτητα και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να αναμειχθούν καλά με τα πρώτα υλικά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ξύσμα από πορτοκάλι-λεμόνι και τη βανίλια.


ΠΙΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΑΝΤZΟΥΓΙΕΣ

(ΑΤΟΜΑ 6)

400 γρ. αλεύρι
80 ml νερό
1 μικρό αυγό
10 γρ. μαγιά
8 αντζούγιες σε λάδι
1 κιλό άσπρα κρεμμύδια γλυκά
1 κουτ. θυμάρι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι


Ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να λειώσει η τελευταία. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλατίζουμε, το ανακατεύουμε με το αυγό, τη λειωμένη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσει το μίγμα και να γίνει ελαστικό. Λαδώνουμε ένα μπολ, τοποθετούμε μέσα τη ζύμη, τη σκεπάζουμε με ένα πανί και την αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα σε ζεστό μέρος. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβουμε και τα τσιγαρίζουμε με 4 κουταλιές ελαιόλαδο και άλλες τόσες νερό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220° C. Πασπαλίζουμε το ζυμάρι με τα ψητά κρεμμύδια και φουρνίζουμε για 30 λεπτά. Αν θέλουμε σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να μην καούν τα κρεμμύδια. Κόβουμε τις αντζούγιες σε λεπτές λωρίδες και γαρνίρουμε την πίτα, μόλις ψηθεί καλά. Περιμένουμε να κρυώσει, την κόβουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

diagrafi oristiki tou fb

Πώς διαγράφεται οριστικά ένας λογαριασμός στο Facebook Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook είτε από τη σελίδα Ρυθμίσεις ασφαλείας είτε από το προφίλ σας (ή το Χρονολόγιό σας). Μόλις το κάνετε αυτό, το προφίλ σας θα σβηστεί αμέσως από το Facebook και οι υπόλοιποι χρήστες δεν θα μπορούν πια να σας αναζητήσουν. Καλό είναι να γνωρίζετε όμως ότι κάποιες πληροφορίες (π.χ. τα μηνύματα που έχετε στείλει) θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Επειδή είναι πιθανό αργότερα να αλλάξετε γνώμη και να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά την υπηρεσία, το Facebook, αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες του προφίλ σας σας (φίλους, φωτογραφίες, ενδιαφέροντα κτλ.), ώστε να είναι διαθέσιμες ξανά όταν επιστρέψετε. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που απενεργοποιούν τους λογαριασμούς τους προσωρινά και μετά επανέρχονται. Παρόλα αυτά, αν είστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε ξανά το Facebook και θέλετε να διαγραφεί οριστικά ο λογαριασμός σας, τότε θα πρέπει να υποβάλετε σχετικό αίτημα σε αυτήν εδώ τη διεύθυνση: https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account Να θυμάστε όμως ότι δεν θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το λογαριασμό σας, ούτε να ανακτήσετε τα περιεχόμενα ή τις πληροφορίες που είχατε. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, θα χρειαστεί να αλλάξετε κωδικό πρόσβασης. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το σύνδεσμο «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;», κάτω από το πεδίο στο οποίο κανονικά θα πληκτρολογούσατε τον κωδικό πρόσβασης. Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης και συνδεθείτε, απενεργοποιήστε ή διαγράψτε το λογαριασμό σας ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.

Αναγνώστες

Σελίδες

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

GOOGLE MAPS

maps

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

RADIOFONO