GREEK

ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Change Text Size
+ + + + +

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ


-ΑΣΤΑΚΟΣ ΨΗΤΟΣ

(για 2 άτομα)

1 αστακός 800 γραμμάρια περίπου
2 κουταλιές της σούπας λάδι
αλάτι, πιπέρι
1. Με ένα μπαλταδάκι της κουζίνας χωρίζουμε τον αστακό στη μέση κατά μήκος. Ρίχνουμε από μια κουταλιά λάδι σε κάθε κομμάτι, αλάτι, πιπέρι και το βάζουμε να ψηθεί στο γκριλ σε χαμηλή θερμοκρασία 25 περίπου λεπτά (30 λεπτά ψήσιμο για κάθε κιλό)
2. Βγάζουμε τον αστακό από τον φούρνο και τον πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Τον παρουσιάζουμε σε πιατέλα και τον συνοδεύουμε με σάλτσα ολλανταιζ και πατάτες βραστές.


-ΑΧΗΒΑΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ
(για 4 μερίδες)


24 αχηβάδες, πλυμένες και ξυσμένες
½ φλυτζάνι νερό
4 φέτες άσπρο ψωμί, χωρίς κόρα
½ φλυτζάνι γάλα
2 κουτάλια της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
λίγες σταγόνες γούστερσερ σος
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

• Βάλτε τις αχηβάδες σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε νερό. Σκεπάστε το τηγάνι και βράστε για 5 λεπτά. Προσέξτε να ανοίξουν καλά οι αχηβάδες. Πετάξτε εκείνες που θα μείνουν κλειστές.
• Βγάλτε το κρέας από τα όστρακα και κόψτε το. Βάλτε τις αχηβάδες σε ένα μπολ. Φυλάξτε 24 μισά όστρακα.
• Βάλτε το ψωμί σε ένα άλλο μπολ και σκεπάστε το με γάλα. Αφήστε το να μουσκέψει για 5 λεπτά.
• Κάψτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 4 λεπτά. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
• Στραγγίστε το ψωμί. Βάλτε το στα κρεμμύδια και το σκόρδο στο τηγάνι. Προσθέστε τις κομμένες αχηβάδες και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε και ύστερα προσθέστε τα υπόλοιπα μυρωδικά. Ανακατέψτε ξανά.
• Ξαναβάλτε το τηγάνι στη φωτιά και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
• Γεμίστε τα όστρακα των αχηβάδων. Απλώστε ένα στρώμα χοντρό αλάτι σε ένα ταψί. Βάλτε τα γεμισμένα όστρακα στο αλάτι και ψήστε για 5 λεπτά στο φούρνο.


-ΑΧΙΒΑΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

(για 8 μερίδες)

500 γρ. αχιβαδάκι
400 γρ. γαριδούλες κατεψυγμένες καθαρισμένες
2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
3 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κλωνιά βασιλικό ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού ζαφορά
1 κουτ. σούπας τσέρυ ξηρό
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι


-ΒΑΚΑΛΑΟ ΠΛΑΚΙ

Ξαρμυρίζουμε τον βακαλάο βάζοντάς τον σε νερό 2 μέρες, τον καθαρίζουμε και τον κόβουμε μερίδες. Κόβουμε κρεμμύδι σε ροδέλες, σκόρδο ψιλοκομμένο, μαϊντανό και σέλινο.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο. Τα Σοτάρουμε και τα δύο μαζί και προσθέτουμε τομάτα κονκασέ, κρασί κόκκινο και λίγο πελτέ. Τα αφήνουμε να βράσουν (σύβραση), βάζουμε αλάτι, πιπέρι....
Τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού ένα μέρος της σύβρασης, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σέλινο και τοποθετούμε τις φέτες από το βακαλάο. Ξαναρίχνουμε στο πάνω μέρος του ψαριού την υπόλοιπη σύβραση και το ψήνουμε 30 - 40 λεπτά στο φούρνο.
Σερβίρεται με βραστά λαχανικά.


-ΓΑΡΙΔΕΣ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

1 κιλό γαρίδες
3-4 κουτ. σούπας ξύδι
½ φλ. τσαγιού λάδι
χυμό 1 λεμονιού
αλάτι
3-4 φουντίτσες μαϊντανό για γαρνίρισμα

Πλένουμε καλά τις γαρίδες. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό μαζί με το ξύδι και το αλάτι. Οταν βράσει, ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 περίπου λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις καθαρίζουμε από το κέλυφος.
Τις σερβίρουμε με λαδολέμονο ή με μαγιονέζα και φουντίτσες μαϊντανού.


-ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΩΤΕ
(για 4 μερίδες)

2 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. μέτριες γαρίδες,
(καθαρισμένες απονευρωμένες και κομμένες στα δύο)
2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια, πλυμένα και κομμένα στα τέσσερα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μάραθο
αλάτι και πιπέρι

• Καψτε 1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για 3 λεπτά. Βγάλτε τις γαρίδες από το τηγάνι και κρατήστε τις.
• Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι στο καυτό τηγάνι. Βάλτε τις πατάτες, και αλατοπιπερώστε καλά. Μαγειρέψτε για 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε καλά και σκεπάστε το τηγάνι. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 6 λεπτά ή ώσπου να τηγανιστούν οι πατάτες.
• Προσθέστε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το μαϊντανό και το μάραθο. Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για 4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
• Ξαναβάλτε τις γαρίδες στο τηγάνι, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 2 λεπτά για να ξαναζεσταθούν. Σερβίρετε.

1 μερίδα: 301 θερμ. 23 γρ. υδατανθρ. 33 γρ. πρωτειν. 9 γρ. λιπαρά, 1,6 ινες


-ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

8 καλαμαράκια μέτρια
1 φλιτζάνι λάδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200 γρ. κομμάτι κεφαλοτύρι
κομμένο σε μικρά κομματάκια
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
½ ματσάκι μαϊντανό
½ φλιτζάνι ρύζι
αλάτι και πιπέρι
Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμάρια. Τραβάτε το κεφάλι και κόβετε το στομάχι του να φύγει. Κόβετε το κεφάλι και κρατάτε μόνο τα πόδια προσέχοντας να βγάλετε και την μικρή άσπρη μπαλίτσα. Τραβάτε να βγεί το κόκαλο και καθαρίζετε καλά το εσωτερικό από την κοιλιά του.
Κόβετε τα πλοκάμια σε μικρά κομματάκια. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το μισό λάδι να κάψει, ρίχνετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε. Προσθέτετε τα πλοκάμια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ρύζι, 1 φλιτζάνι νερό και αλατοπιπερώνετε.
Ψήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Προσθέτετε το τυρί και την πιπεριά και ανακατεύετε.
Με ένα κουτάλι γεμίζετε ένα – ένα τα καλαμάρια
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι, περιχύστε με το υπόλοιπο λάδι, προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

diagrafi oristiki tou fb

Πώς διαγράφεται οριστικά ένας λογαριασμός στο Facebook Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook είτε από τη σελίδα Ρυθμίσεις ασφαλείας είτε από το προφίλ σας (ή το Χρονολόγιό σας). Μόλις το κάνετε αυτό, το προφίλ σας θα σβηστεί αμέσως από το Facebook και οι υπόλοιποι χρήστες δεν θα μπορούν πια να σας αναζητήσουν. Καλό είναι να γνωρίζετε όμως ότι κάποιες πληροφορίες (π.χ. τα μηνύματα που έχετε στείλει) θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Επειδή είναι πιθανό αργότερα να αλλάξετε γνώμη και να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά την υπηρεσία, το Facebook, αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες του προφίλ σας σας (φίλους, φωτογραφίες, ενδιαφέροντα κτλ.), ώστε να είναι διαθέσιμες ξανά όταν επιστρέψετε. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που απενεργοποιούν τους λογαριασμούς τους προσωρινά και μετά επανέρχονται. Παρόλα αυτά, αν είστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε ξανά το Facebook και θέλετε να διαγραφεί οριστικά ο λογαριασμός σας, τότε θα πρέπει να υποβάλετε σχετικό αίτημα σε αυτήν εδώ τη διεύθυνση: https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account Να θυμάστε όμως ότι δεν θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το λογαριασμό σας, ούτε να ανακτήσετε τα περιεχόμενα ή τις πληροφορίες που είχατε. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, θα χρειαστεί να αλλάξετε κωδικό πρόσβασης. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το σύνδεσμο «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;», κάτω από το πεδίο στο οποίο κανονικά θα πληκτρολογούσατε τον κωδικό πρόσβασης. Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης και συνδεθείτε, απενεργοποιήστε ή διαγράψτε το λογαριασμό σας ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.

Αναγνώστες

Σελίδες

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

GOOGLE MAPS

maps

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

RADIOFONO