GREEK

ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Change Text Size
+ + + + +

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΚΡΕΠΕΣ


ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΟ

(για 4 μερίδες)

4 αυγά
200 γρ. κρέμα γάλακτος
90 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
40 γρ. βούτυρο

ΓΕΜΙΣΗ

5 κύβοι ζάχαρη
1 πορτοκάλι
100 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
3 κουτ. σούπας ρούμι ή μπράντυ
10 γρ. βούτυρο
50 γρ. καθαρισμένα, χοντροκομμένα αμύγδαλα

1. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το αλεύρι και 1 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο, ώσπου να γίνει ένας λείος χυλός.
2. Τρίβουμε τους κύβους ζάχαρης στη φλοίδα του πλυμένου πορτοκαλιού και τους βάζουμε σε μια κούπα. Ύστερα ρίχνουμε μέσα το χυμό από το πορτοκάλι και τη μαρμελάδα βερίκοκο και ανακατεύουμε καλά.
3. Με το χυλό ψήνουμε σε ένα τηγανάκι 8 λεπτές κρέπες. Πριν ψήσουμε την κάθε κρέπα, ρίχνουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι.
4. Αλείφουμε τις κρέπες με το μίγμα της μαρμελάδας, τις τυλίγουμε σε ρολά και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο ταψάκι. Ρίχνουμε το ρούμι ή το μπράντυ σε κουτάλα και ανάβουμε. Περιχύνουμε με το αναμμένο ποτό τις κρέπες και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα.


2)ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

(για 10 μερίδες)

10 κρέπες
1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
½ φλ. τσαγιού μανιτάρια ψιλοκομμένα
1/4 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. γαριδούλες κατεψυγμένες
1/4 φλ. τσαγιού συμπυκνωμένη κρέμα - σούπα γαρίδων
(φυλάτε το υπόλοιπο)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

το υπόλοιπο της συμπυκνωμένης
κρέμας - σούπας γαρίδων που φυλάξατε
1/4 φλ. γάλα
1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
1/4 κουτ. γλυκού ταμπάσκο

Ετοιμάζετε τις κρέπες. Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε τη μαργαρίνη και σωτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τις γαρίδες και μαγειρεύετε για 2 λεπτά. Ρίχνετε το 1/4 φλ. από τη σούπα γαρίδων και βράζετε μέχρι να φουσκώσει.
Βάζετε περίπου 2 κουτ. σούπας από το μείγμα γαρίδων σε κάθε κρέπα. Τυλίγετε τις κρέπες και τις βάζετε σε ταψάκι 30Χ20 εκ. Τις σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο, και τις ψήνετε 15 - 18 λεπτά.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα σε μικρή κατσαρόλα ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Τα βράζετε ανακατεύοντας συνέχεια και περιχύνετε τις κρέπες. Σερβίρετε αμέσως.

• Θερμίδες 202, Πρωτεϊνες 13 γρ. Συνολικό Λίπος 10 γρ. Υδατάνθρακες 16 γρ.


3)ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

(για 12 μερίδες)

12 κρέπες
180 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
12 λεπτές φέτες καπνιστό ζαμπόν
1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκι πράσινο ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1/6 κουτ. γλυκού πιπέρι
½ φλ. τσαγιού σάουρ κρημ
½ κουτ. γλυκού έτοιμη μουστάρδα
1/3 φλ. τσαγιού γαλέτα
3 κουτ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη

Ετοιμάζετε τις κρέπες. Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πασπαλίζετε τις κρέπες με 2 κουτ. περίπου τυρί. Βάζετε από πάνω τις φέτες του ζαμπόν.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύετε κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, σάουρ κρημ και μουστάρδα. Χύνετε 1 κουτ. περίπου από αυτό το μείγμα πάνω από το ζαμπόν. Τυλίγετε τις κρέπες και τις βάζετε σε ελαφρά βουτυρωμένο πυρέξ 32Χ22 εκατοστά. Ανακατεύετε τη μαργαρίνη και τη γαλέτα και πασπαλίζετε τις κρέπες.
Τις σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε 15-20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε αμέσως

• Θερμίδες 263, Πρωτεϊνες 16 γρ, Συνολικό Λίπος 17 γρ, Υδατάνθρακες 11 γρ.


4)ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

(για 12 μερίδες)

12 κρέπες
½ φλιτζάνι τσαγιού πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1/4 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι
1/8 κουτ. γλυκού πιπέρι
450 γρ. (2 φλ.) ντομάτες ψιλοκομμένες
3 φλ. τσαγιού κότα ή γαλοπούλα βραστή σε κύβους
300 γρ. συμπυκνωμένη κρέμα - σούπα κότας
1 φλ. τσαγιού γάλα
½ φλ. τσαγιού τσένταρ

Ετοιμάζετε τις κρέπες. Σε κατσαρόλα σωτάρετε τη μαργαρίνη, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε ντομάτες και μπαχαρικά και σιγοβράζετε 15 λεπτά. Προσθέτετε το κοτόπουλο και μαγειρεύετε 5 λεπτά ακόμα. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μέτρια κατσαρόλα, ανακατεύετε τη συμπυκνωμένη σούπα, γάλα, τυρί και τα ζεσταίνετε μέχρι το τυρί να λιώσει ανακατεύοντας συνέχεια.
Βάζετε στο κέντρο κάθε κρέπας περίπου 1/4 του φλιτζανιού από το μίγμα του κοτόπουλου. Τυλίγετε τις κρέπες και τις τοποθετείτε σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ 32Χ22 εκατοστά. Περιχύνετε τις κρέπες με τη ζεστή σάλτσα τυριού. Ψήνετε 15-20 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

• Θερμίδες 232, Πρωτεϊνες 18 γρ. Συνολικό Λίπος 11 γρ. Υδατάνθρακες 15 γρ.


5)ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

(για 6 μερίδες)

330 γρ. φρέσκο σπανάκι ή 300 γρ. κατεψυγμένο ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας μαργαρίνη
3 κουτ. σούπας σιταρένιο αλεύρι
1 φλ. αποβουτυρωμένο γάλα
3/4 φλ. νερό
1/4 - ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1/8 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
3 κουτ. σούπας ξυσμένη παρμεζάνα
6 σταρένιες κρέπες

Αν χρησιμοποιείτε φρέσκο σπανάκι, πλένετε καλά, βγάζετε τα κοτσάνια και στραγγίζετε. Ατμοβράζετε για 5 λεπτά. Αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο σπανάκι το μαγειρεύετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το αφήνετε να στραγγίξει καλά.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνετε τη μαργαρίνη. Προσθέτετε αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια. Μαγειρεύετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε σιγά - σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια. Οταν η σάλτσα αρχίζει να πυκνώνει προσθέτετε το νερό, το μοσχοκάρυδο, το καγιέν και το τυρί. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά ακόμα ή ώσπου να πήξει η σάλτσα.
Προσθέτετε τη σάλτσα στο μαγειρεμένο και στραγγισμένο σπανάκι και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε 1/6 από τη γέμιση σε κάθε κρέπα και την διπλώνετε. Ψήνετε στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

• Θερμίδες 217, Πρωτεϊνες 10 γρ. Συνολικό Λίπος 11 γρ. Υδατάνθρακες 20 γρ.

6)ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ << ΧΡΥΣΑ >> ΑΧΛΑΔΙΑ

(για 4 κρέπες)


ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ

1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι φαρίνα (κόκκινη)
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα πλήρες
1/4 φλιτζ. τσαγιού γάλα ελαφρύ
1 ασπράδι αυγού


ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΧΛΑΔΙΑ

2 αχλάδια κομμένα στη μέση
1/4 φλιτζ. τσαγιού μέλι
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
3 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
1 κουταλιά σούπας επιπλέον νερό


ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ

Αναμιγνύουμε το αλεύρι σιγά - σιγά με το γάλα στο τηγάνι μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού σε μαρέγκα και σιγά - σιγά την προσθέτουμε στη ζύμη.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη μισή ζύμη. Οταν αρχίσει να κάνει η ζύμη φουσκάλες τη γυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Την κρατάμε ζεστή και με την υπόλοιπη ζύμη και κατά τον ίδιο τρόπο ψήνουμε και τη δεύτερη


7)ΚΡΕΠΕΣ ΣΤΡΟΓΓΑΝΩΦ

(για 12 μερίδες)

12-14 κρέπες
500 γρ. κιμά άπαχο
½ φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλ. τσαγιού μανιτάρια
2 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι
1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα
300 γρ. συμπυκνωμένη κρέμα-σούπα μανιταριών
1 φλ. τσαγιού ξυνόγαλα

Ετοιμάζετε τις κρέπες. Σε μεγάλη κατσαρόλα σωτάρετε (χωρίς λάδι) τον κιμά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μανιτάρια.
Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε λίγο. Προσθέτετε αλατοπίπερι, πάπρικα, σούπα και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε στην κατσαρόλα 1 φλ. ξυνόγαλα.
Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε περίπου 1/4 φλ. τσαγιού από το μείγμα του κιμά στο κέντρο κάθε κρέπας. Τυλίγετε τις κρέπες και τις βάζετε σε αλάδωτο ταψάκι 32Χ22 εκατοστά. Τις σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

• Θερμίδες 255, Πρωτεϊνες 12 γρ. Συνολικό Λίπος 16 γρ. Υδατάνθρακες 14 γρ.


8)ΚΡΕΠΕΣ ΣΥΖΕΤΤΕ

(για 10-15 κρέπες)

125 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
300 μλ. Γάλα
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
100 γρ. βούτυρο λιωμένο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

ξύσμα ενός πορτοκαλιού
χυμό τριών πορτοκαλιών
χυμό ½ λεμονιού
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
1-2 κουταλιές σούπας λικέρ πορτοκαλιού
2-3 κουταλιές σούπας μπράντι

Σχηματίζουμε μια λακούβα στο αλεύρι και βάζουμε εκεί τα αυγά και μια κουταλιά σούπας από τον αφρό ή το κατακάθι του λιωμένου βούτυρου.
Ανακατεύουμε με σύρμα ξεκινώντας από τη λακούβα και προσθέτοντας τη μισή ποσότητα γάλατος. Οταν το μίγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο γάλα. Το μίγμα αυτό πρέπει να μείνει καλυμμένο στο μπολ για τουλάχιστον 1 ½ ώρα. Χρειαζόμαστε ένα καλό βαρύ τηγάνι με πάτο όχι πολύ μεγαλύτερο από 15 εκ. Ζεσταίνουμε το τηγάνι πολύ καλά και αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Βάζουμε το μίγμα σε μια κανάτα και ρίχνουμε στο τηγάνι μόνο όσο χρειάζεται για να καλύψουμε τον πάτο του τηγανιού. Αρχίζουμε να ξεκολλάμε τις άκρες με μια λεπτή σπάτουλα. Γυρίζουμε


9)ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Υλικά για την γέμιση
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
400 γρ. μικρές γαρίδες, βρασμένες και καθαρισμένες
αλάτι, πιπέρι Υλικά για τις κρέπες
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις "ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ"
3 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
λίγο αλάτι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο (φτιάχνονται κρέπες)
βούτυρο για τηγάνισμα


Σ'ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα υλικά για τη γέμιση. Βάζετε μερικές γαρίδες στην άκρη για το γαρνίρισμα. Ετοιμάζετε τις κρέπες: Χτυπάτε σ'ένα μπολ όλα τα υλικά για τις κρέπες ώσπου να γίνουν ένας χυλός λείος. Βουτυρώνετε ένα τηγάνι και το βάζετε σε μέτρια φωτιά. Όταν ροδίσει ελαφρά το γυρίζετε να γίνει και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζετε μέχρι να γίνουν 8 κρέπες, βάζοντας τη μία επάνω στην άλλη διατηρώντας τις ζεστές. Τους δίνετε σχήμα χωνιού και βάζετε μέσα τη γέμιση. Γαρνίρετε με τις υπόλοιπες γαρίδες και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

diagrafi oristiki tou fb

Πώς διαγράφεται οριστικά ένας λογαριασμός στο Facebook Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook είτε από τη σελίδα Ρυθμίσεις ασφαλείας είτε από το προφίλ σας (ή το Χρονολόγιό σας). Μόλις το κάνετε αυτό, το προφίλ σας θα σβηστεί αμέσως από το Facebook και οι υπόλοιποι χρήστες δεν θα μπορούν πια να σας αναζητήσουν. Καλό είναι να γνωρίζετε όμως ότι κάποιες πληροφορίες (π.χ. τα μηνύματα που έχετε στείλει) θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Επειδή είναι πιθανό αργότερα να αλλάξετε γνώμη και να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά την υπηρεσία, το Facebook, αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες του προφίλ σας σας (φίλους, φωτογραφίες, ενδιαφέροντα κτλ.), ώστε να είναι διαθέσιμες ξανά όταν επιστρέψετε. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που απενεργοποιούν τους λογαριασμούς τους προσωρινά και μετά επανέρχονται. Παρόλα αυτά, αν είστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε ξανά το Facebook και θέλετε να διαγραφεί οριστικά ο λογαριασμός σας, τότε θα πρέπει να υποβάλετε σχετικό αίτημα σε αυτήν εδώ τη διεύθυνση: https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account Να θυμάστε όμως ότι δεν θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το λογαριασμό σας, ούτε να ανακτήσετε τα περιεχόμενα ή τις πληροφορίες που είχατε. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, θα χρειαστεί να αλλάξετε κωδικό πρόσβασης. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το σύνδεσμο «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;», κάτω από το πεδίο στο οποίο κανονικά θα πληκτρολογούσατε τον κωδικό πρόσβασης. Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης και συνδεθείτε, απενεργοποιήστε ή διαγράψτε το λογαριασμό σας ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.

Αναγνώστες

Σελίδες

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

GOOGLE MAPS

maps

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

RADIOFONO