GREEK

ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Change Text Size
+ + + + +

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΑΚΙ


Mαζεύουμε τα καρύδια πριν τις 30 Iουνίου και προσπαθούμε να είναι όλα από την ίδια καρυδιά. Tο κόβουμε στις δύο άκρες τους και τα τρυπάμε με μια τσουραπόβεργα σε σχήμα σταυρού. (Eπειδή όμως εμείς τσουραπόβεργες δεν έχουμε μπορούμε να το κάνουμε με βελόνα).
Tα βάζουμε σε νερό για μια εβδομάδα, το οποίο αλλάζουμε κάθε οκτώ ώρες. Mετά την εβδομάδα τα βάζουμε σε ζεστό νερό, για 5 φορές, προσέχοντας όμως το νερό να είναι συνέχεια ζεστό. Mετά από τα 5 νερά, τα ρίχνουμε σε κρύο νερό και τα αφήνουμε 24 ώρες.
Για το σιρόπι: Aν υπολογίσουμε για 30 κομμάτια καρυδάκια, βάζουμε ένα κιλό ζάχαρη. Όταν δέσει ρίχνουμε μέσα και τα καρύδια. Tα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και αμέσως μετά τα αφήνουμε μέσα στο σιρόπι για 24 ώρες. Tην άλλη μέρα τα ξαναβάζουμε στη φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε ένα κομματάκι γαρύφαλλο, κανέλα και αν θέλουμε να γίνει πολύ γλυκό ένα βαζάκι μέλι. Tο βράζουμε μέχρι να δέσει, για 1 1/2 ώρα περίπου και μετά το κατεβάζουμε να κρυώσει. Mετά από 24 ώρες είναι έτοιμα και τα βγάζουμε από την κατσαρόλα ένα-ένα και τα βάζουμε σε βάζο και έπειτα ρίχνουμε και το σιρόπι.

2)ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΣΤΑΝΑ

Για να πάρουμε 800 γραμ. γλυκό (μαζί με το σιρόπι), θα χρειαστούμε 1 κιλό κάστανα.


1 κιλό κάστανα
5 ποτήρια νερό
41/2 ποτήρια ζάχαρη


Καθαρίζουμε τα κάστανα με το μαχαίρι και τα αφήνουμε ένα βράδυ στο νερό να μουλιάσουν.
Tην άλλη μέρα τα βουτάμε σε καυτό νερό (όχι βραστό), ώστε να βγει και ο εσωτερικός φλοιός. Tα στραγγίζουμε καλά.
Σε 5 ποτήρια νερό και 4.5 ποτήρια ζάχαρη, τα οποία έχουν βράσει 10 λεπτά, προσθέτουμε και τα κάστανα.
Tα αφήνουμε μόνο 5 λεπτά να βράσουν.
Eπαναλαμβάνουμε το βράσιμο 10 λεπτά την άλλη μέρα και το γλυκό είναι έτοιμο.


3)ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ


1½κιλό κυδώνια
2½ λίτρα νερό
2 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
3/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
5½ φλιτζάνια ζάχαρη, ζεσταμένη ελαφρά στο φούρνο



Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα εκπυρηνίζουμε. Τα ψιλοκόβουμε ή τα περνάμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Βάζουμε τη φλούδα και τους πυρήνες σε ένα κομματάκι τούλι ή τουλπάνι και το δένουμε.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα κομμένα κυδώνια, το νερό και το τουλπάνι. Αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά, κατόπιν τη χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 1 ώρα. Αφαιρούμε το τουλπάνι και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.
Προσθέτουμε τη ζεσταμένη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Βράζουμε με ανοιχτή την κατσαρόλα για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει το γλυκό. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην κατσαρόλα για 10 λεπτά. Το μοιράζουμε σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζουμε αμέσως. Όταν κρυώσουν, τοποθετούμε ταμπέλες με την ημερομηνία παρασκευής και το περιεχόμενο. Διατηρούμε σε ξηρό και σκοτεινό μέρος, κατά προτίμηση δροσερό.



4)ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

• 1 κιλό από τα φρούτα που θέλετε
• 1 κιλό ζάχαρη
• 1 ποτήρι νερό
• 2 βανίλλιες
• 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
-Καθαρίζετε τα φρούτα από κουκούτσια
-Από τα εσπεριδοειδή κρατάτε μόνο τα φλούδια
-Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει μέχρι να δέσει η ζάχαρη
-Ρίχνετε τα φρούτα και αφήνετε να βράσει μέχρι να ξαναδέσει το γλυκό
-Προσθέτετε το χυμό λεμονιού
-Αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις ακόμη και αποσύρετε από τη φωτιά
-Αφήνετε να κρυώσει και βάζετε το γλυκό σε βάζα ανάποδα για 24 ώρες


5) ΚΥΔΩΝΙ ΨΗΤΟ


• 4 κυδώνια ίδιου μεγέθους
• 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
• 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
-Πλένετε τα κυδώνια και τα σκουπίζετε
-Βάζετε τα κυδώνια σε ένα ταψί
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο
-Μόλις ψηθούν τα κόβετε στη μέση
-Καθαρίζετε τα κουκούτσια
-Σε ένα μπωλάκι ανακατεύετε την κανέλλα και την ζάχαρη
-Πασπαλίζετε τα κυδώνια με την κανελλοζάχαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

diagrafi oristiki tou fb

Πώς διαγράφεται οριστικά ένας λογαριασμός στο Facebook Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook είτε από τη σελίδα Ρυθμίσεις ασφαλείας είτε από το προφίλ σας (ή το Χρονολόγιό σας). Μόλις το κάνετε αυτό, το προφίλ σας θα σβηστεί αμέσως από το Facebook και οι υπόλοιποι χρήστες δεν θα μπορούν πια να σας αναζητήσουν. Καλό είναι να γνωρίζετε όμως ότι κάποιες πληροφορίες (π.χ. τα μηνύματα που έχετε στείλει) θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Επειδή είναι πιθανό αργότερα να αλλάξετε γνώμη και να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά την υπηρεσία, το Facebook, αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες του προφίλ σας σας (φίλους, φωτογραφίες, ενδιαφέροντα κτλ.), ώστε να είναι διαθέσιμες ξανά όταν επιστρέψετε. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που απενεργοποιούν τους λογαριασμούς τους προσωρινά και μετά επανέρχονται. Παρόλα αυτά, αν είστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε ξανά το Facebook και θέλετε να διαγραφεί οριστικά ο λογαριασμός σας, τότε θα πρέπει να υποβάλετε σχετικό αίτημα σε αυτήν εδώ τη διεύθυνση: https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account Να θυμάστε όμως ότι δεν θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το λογαριασμό σας, ούτε να ανακτήσετε τα περιεχόμενα ή τις πληροφορίες που είχατε. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, θα χρειαστεί να αλλάξετε κωδικό πρόσβασης. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το σύνδεσμο «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;», κάτω από το πεδίο στο οποίο κανονικά θα πληκτρολογούσατε τον κωδικό πρόσβασης. Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης και συνδεθείτε, απενεργοποιήστε ή διαγράψτε το λογαριασμό σας ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.

Αναγνώστες

Σελίδες

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

GOOGLE MAPS

maps

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

RADIOFONO