GREEK

ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Change Text Size
+ + + + +

Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ


SERIFIS:

ΥΛΙΚΑ

Για πέντε άτομα:


• 60 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
• 1 φλιτζάνι γάλα
• ½ φλιτζάνι ελαφριά κρέμα γάλακτος
• 2 κουταλιές κακάο σε σκόνη
• 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 αβγά
• λάδι για τηγάνισμα

ΓΕΜΙΣΗ

• 625 γρ. φρέσκα δαμάσκηνα
• ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
• 2 κουταλιές νερό
• 2 κουταλιές πόρτο
• ¾ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό

ΣΟΣ

• 150 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
• ¾ φλιτζ. πηχτή κρέμα γάλακτος
• 1 κουταλιά πόρτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε το χυλό για κρέπες. Βάζετε σε κατσαρόλα τη σοκολάτα μαζί με το γάλα. Ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να λιώσει η σοκολάτα. Ρίχνετε το μίγμα της σοκολάτας στο μίξερ και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το κακάο, το αλεύρι και τα αβγά. Δουλεύετε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Το βάζετε σε ένα μπολ και κατόπιν στο ψυγείο για 30 λεπτά.

ΓΕΜΙΣΗ

Κόβετε στη μέση τα δαμάσκηνα και βγάζετε το κουκούτσι. Το βάζετε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε, ώσπου να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα. Ρίχνετε το πόρτο, προσέχοντας να μη διαλυθούν τα δαμάσκηνα και σιγοβράζετε για 30 δευτερόλεπτα ακόμη. Αποσύρετε από τη φωτιά και τα διατηρείτε ζεστά.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι για κρέπες, το αλείφετε ελαφρώς με λίγο λάδι και ρίχνετε λίγο χυλό ώστε να καλυφθεί η βάση του. Ψήνετε την κρέπα από τη μία πλευρά και τη γυρίζετε κι από την άλλη. Μεταφέρετε την κρέπα σε λαδόκολλα και ψήνετε κατά τον ίδιο τρόπο και τις υπόλοιπες.

ΣΟΣ

Βάζετε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος μαζί με την κουβερτούρα. Ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε, ώσπου να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε το πόρτο, πάντα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Μοιράζετε τη γέμιση στις κρέπες, προσθέτετε 1 κουταλάκι γιαούρτι στραγγιστό στην κάθε μια και τις τυλίγετε προσεκτικά. Τις βάζετε σε ατομικά μπολ και τις περιχύνετε με τη σος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

diagrafi oristiki tou fb

Πώς διαγράφεται οριστικά ένας λογαριασμός στο Facebook Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook είτε από τη σελίδα Ρυθμίσεις ασφαλείας είτε από το προφίλ σας (ή το Χρονολόγιό σας). Μόλις το κάνετε αυτό, το προφίλ σας θα σβηστεί αμέσως από το Facebook και οι υπόλοιποι χρήστες δεν θα μπορούν πια να σας αναζητήσουν. Καλό είναι να γνωρίζετε όμως ότι κάποιες πληροφορίες (π.χ. τα μηνύματα που έχετε στείλει) θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Επειδή είναι πιθανό αργότερα να αλλάξετε γνώμη και να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά την υπηρεσία, το Facebook, αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες του προφίλ σας σας (φίλους, φωτογραφίες, ενδιαφέροντα κτλ.), ώστε να είναι διαθέσιμες ξανά όταν επιστρέψετε. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που απενεργοποιούν τους λογαριασμούς τους προσωρινά και μετά επανέρχονται. Παρόλα αυτά, αν είστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε ξανά το Facebook και θέλετε να διαγραφεί οριστικά ο λογαριασμός σας, τότε θα πρέπει να υποβάλετε σχετικό αίτημα σε αυτήν εδώ τη διεύθυνση: https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account Να θυμάστε όμως ότι δεν θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το λογαριασμό σας, ούτε να ανακτήσετε τα περιεχόμενα ή τις πληροφορίες που είχατε. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, θα χρειαστεί να αλλάξετε κωδικό πρόσβασης. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το σύνδεσμο «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;», κάτω από το πεδίο στο οποίο κανονικά θα πληκτρολογούσατε τον κωδικό πρόσβασης. Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης και συνδεθείτε, απενεργοποιήστε ή διαγράψτε το λογαριασμό σας ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.

Αναγνώστες

Σελίδες

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

GOOGLE MAPS

maps

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

RADIOFONO