GREEK

ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Change Text Size
+ + + + +

Σάββατο, 9 Μαΐου 2009

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ


ΥΛΙΚΑ

4 κιλά γερά και ώριμα βερίκοκα
1.800 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα, τα στεγνώνουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια. Kόβουμε τα μισά βερίκοκα σε μικρά κομμάτια και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα, ενώ τα άλλα μισά τα περνάμε από το μύλο των χορταρικών.
Bάζουμε όλα τα βερίκοκα στο ίδιο σκεύος, στίβουμε πάνω τους το χυμό του λεμονιού και αρωματίζουμε με λίγο ξύσμα από τη φλούδα. Bάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε τα βερίκοκα να βράσουν σιγά-σιγά για δύο λεπτά περίπου, αφαιρώντας τον αφρό.
Προσθέτουμε τότε τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν και να πήξουν σιγά-σιγά ανακατεύοντας συχνά, χωρίς όμως να ξαφρίσουμε άλλο. Όταν η μαρμελάδα αποκτήσει τη σωστή πυκνότητα, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε γρήγορα στα βάζα, κλείνοντάς τα ερμητικά. Διατηρούμε τα βάζα σε μέρος δροσερό και σκοτεινό.

Σημείωση: H έντονα γλυκιά γεύση του είναι ιδιαίτερα ευχάριστη στα παιδιά. Mπορεί να καταναλωθεί είτε αλειμμένο πάνω σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού, είτε για να γλυκάνετε ζεστά ή κρύα ροφήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

diagrafi oristiki tou fb

Πώς διαγράφεται οριστικά ένας λογαριασμός στο Facebook Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook είτε από τη σελίδα Ρυθμίσεις ασφαλείας είτε από το προφίλ σας (ή το Χρονολόγιό σας). Μόλις το κάνετε αυτό, το προφίλ σας θα σβηστεί αμέσως από το Facebook και οι υπόλοιποι χρήστες δεν θα μπορούν πια να σας αναζητήσουν. Καλό είναι να γνωρίζετε όμως ότι κάποιες πληροφορίες (π.χ. τα μηνύματα που έχετε στείλει) θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Επειδή είναι πιθανό αργότερα να αλλάξετε γνώμη και να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά την υπηρεσία, το Facebook, αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες του προφίλ σας σας (φίλους, φωτογραφίες, ενδιαφέροντα κτλ.), ώστε να είναι διαθέσιμες ξανά όταν επιστρέψετε. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που απενεργοποιούν τους λογαριασμούς τους προσωρινά και μετά επανέρχονται. Παρόλα αυτά, αν είστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε ξανά το Facebook και θέλετε να διαγραφεί οριστικά ο λογαριασμός σας, τότε θα πρέπει να υποβάλετε σχετικό αίτημα σε αυτήν εδώ τη διεύθυνση: https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account Να θυμάστε όμως ότι δεν θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το λογαριασμό σας, ούτε να ανακτήσετε τα περιεχόμενα ή τις πληροφορίες που είχατε. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, θα χρειαστεί να αλλάξετε κωδικό πρόσβασης. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το σύνδεσμο «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;», κάτω από το πεδίο στο οποίο κανονικά θα πληκτρολογούσατε τον κωδικό πρόσβασης. Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης και συνδεθείτε, απενεργοποιήστε ή διαγράψτε το λογαριασμό σας ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.

Αναγνώστες

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Πληροφορίες

GOOGLE MAPS

maps

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

RADIOFONO