
• 2 κιλά αλεύρι
• 1 κουταλιά της σούπας αμμωνία
• 1 κουταλιά της σούπας σόδα
• 4 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
• 6 αυγά
• 1 φυτίνη
• 1 ποτηράκι μικρό ούζο
• 1 ποτηράκι μικρό χυμό λεμονιού
• 3 βανίλλιες
• 1 αυγό
Εκτέλεση
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C
-Βουτυρώνετε τα ταψάκια σας
-Κοσκινίζετε το αλεύρι
-Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζετε το αλεύρι με την σόδα
-Ανακατεύετε την φυτίνη με το αλεύρι
-Χτυπάτε τ αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά
-Λιώνετε στο ούζο την αμμωνία
-Ρίχνετε στο αλεύρι όλα τα παραπάνω υλικά μαζί με τον χυμό λεμονιού και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη
-Κρατάτε το ασπράδι από το αυγό και προσθέτετε ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύετε
-Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε
-Τοποθετείτε στο ταψί και αλοίφετε με το ασπράδι
-Ψήνετε 20 -30 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου