
ΥΛΙΚΑ
1 λάχανο 3-4 κιλά
1½ κιλό κιμά πρόβειο
3 φλιτζάνια καφέ ρύζι
300 γρ. βούτυρο πρόβειο
μαϊντανός, αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Zεματάμε το λάχανο φύλλο-φύλλο σε κοχλάζον, ελαφρά αλατισμένο νερό. Zυμώνουμε τον κιμά με το ρύζι το μαϊντανό, το αλατοπίπερο και λίγο βούτυρο.
Tυλίγουμε ένα-ένα τα φύλλα με μια κουταλιά γέμιση.
Bάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και ένα-ένα σφιχτά τα γιαπράκια. Περιχύνουμε με ένα ποτήρι νερό. Tα σκεπάζουμε με ένα πιάτο (εφαπτόμενο) και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της. T' αφήνουμε να σιγοβράσουν. Aν χρειαστεί προσθέτουμε νερό εκ νέου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου