
Υλικά
1/2 κιλό γαύρος φρέσκος
αλάτι
ρίγανη
ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτά φετάκια
λάδι
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαριναρίσματος: 15 – 20 ώρες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το γαύρο, κόβοντας το κεφάλι και τραβώντας τα εντόσθια. Τον πλένουμε και τον στραγγίζουμε. Στη συνέχεια, με το μαχαίρι φιλεταρίσματος τον ανοίγουμε στη μέση και αφαιρούμε τη ραχοκοκαλιά και την ουρά καθώς και ό,τι έχει μείνει στην κοιλιά. Τον πλένουμε πολύ καλά, να φύγει όλο το αίμα και τον στραγγίζουμε.
Τον τοποθετούμε σε ένα δοχείο ψυγείου με καπάκι και στρώνουμε τον γαύρο, βάζουμε αλάτι, φετάκια σκόρδο και ξύδι. Ξαναεπαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τέλος βάζουμε ξύδι να τον σκεπάσει Τον αφήνουμε όλο το βράδυ και την επομένη τον στραγγίζουμε από το ξύδι. Τον σκεπάζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Διατηρείται στο ψυγείο περίπου 1 εβδομάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου