GREEK

ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Change Text Size
+ + + + +

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


* 1 κιλό αλεύρι Γιώτης για όλες τις χρήσεις
* 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
* 1½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
* 1½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
* 5 αβγά
* ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
* ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι
* 2 βανίλιες

Εκτέλεση

* Αναμιγνύετε καλά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
* Χτυπάτε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα.
* Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες και διαδοχικά το γάλα με το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
* Ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Αν κολλάει στα χέρια σας, βάλτε τη ζύμη για 15 περίπου λεπτά στο ψυγείο.
* Πλάθετε τα κουλουράκια. Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και αν θέλετε, τα αλείφετε με με αβγό.
* Ψήνετε τα κουλουράκια σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο γύρω στη μισή ώρα.

Μια παραλλαγή είναι να φτιάξετε τα κουλουράκια με γεύση καρύδας:
Πριν να ρίξετε το γάλα με το αλεύρι, προσθέτετε στο μείγμα για κουλουράκια, 1½ φλιτζάνι τσαγιού καρύδα και 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
Επίσης, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και 1½ κουταλάκι κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

diagrafi oristiki tou fb

Πώς διαγράφεται οριστικά ένας λογαριασμός στο Facebook Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook είτε από τη σελίδα Ρυθμίσεις ασφαλείας είτε από το προφίλ σας (ή το Χρονολόγιό σας). Μόλις το κάνετε αυτό, το προφίλ σας θα σβηστεί αμέσως από το Facebook και οι υπόλοιποι χρήστες δεν θα μπορούν πια να σας αναζητήσουν. Καλό είναι να γνωρίζετε όμως ότι κάποιες πληροφορίες (π.χ. τα μηνύματα που έχετε στείλει) θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Επειδή είναι πιθανό αργότερα να αλλάξετε γνώμη και να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά την υπηρεσία, το Facebook, αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες του προφίλ σας σας (φίλους, φωτογραφίες, ενδιαφέροντα κτλ.), ώστε να είναι διαθέσιμες ξανά όταν επιστρέψετε. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που απενεργοποιούν τους λογαριασμούς τους προσωρινά και μετά επανέρχονται. Παρόλα αυτά, αν είστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε ξανά το Facebook και θέλετε να διαγραφεί οριστικά ο λογαριασμός σας, τότε θα πρέπει να υποβάλετε σχετικό αίτημα σε αυτήν εδώ τη διεύθυνση: https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account Να θυμάστε όμως ότι δεν θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το λογαριασμό σας, ούτε να ανακτήσετε τα περιεχόμενα ή τις πληροφορίες που είχατε. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, θα χρειαστεί να αλλάξετε κωδικό πρόσβασης. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το σύνδεσμο «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;», κάτω από το πεδίο στο οποίο κανονικά θα πληκτρολογούσατε τον κωδικό πρόσβασης. Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης και συνδεθείτε, απενεργοποιήστε ή διαγράψτε το λογαριασμό σας ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.

Αναγνώστες

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Πληροφορίες

GOOGLE MAPS

maps

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

RADIOFONO