GREEK

ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Change Text Size
+ + + + +

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2009

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ






Για 4 άτομα:

Υλικά

* Μισό ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
* 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
* 1 κούπα ρύζι Καρολίνα ή ότι σας αρέσει
* ½ ποτηράκι άσπρο κρασί
* 3 κούπες ζωμό από το βράσιμο των θαλασσινών
* 350 - 400 γρ. Θαλασσινών (καλαμάρια, μύδια, γαρίδες)
* 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας ή φρέσκια
* Λίγο Μαϊντανό
* Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε για 15 λεπτά τα θαλασσινά, σε 6 ποτήρια νερό.

Τα σουρώνετε και κρατάτε τον ζωμό.

Σοτάρετε με το λάδι σε μεσαία αντικολλιτική κατσαρόλα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο, προσθέτοντας τα θαλασσινά και μετά ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι λίγο να ροδίσει. Στη συνέχεια προσθέτετε τον ντοματοπελτέ ή την φρέσκια ντομάτα, ρίχνετε το κρασί και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.

Προσθέτετε τα υπόλοιπα θαλασσινά και τον ζωμό τους, ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει το πιλάφι, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το υγρό (περίπου 10 λεπτά).

Λίγο πριν το κατεβάσετε από την φωτιά, ρίχνετε τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι (κόκκινο ή άσπρο αποφεύγετε το μαύρο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

diagrafi oristiki tou fb

Πώς διαγράφεται οριστικά ένας λογαριασμός στο Facebook Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook είτε από τη σελίδα Ρυθμίσεις ασφαλείας είτε από το προφίλ σας (ή το Χρονολόγιό σας). Μόλις το κάνετε αυτό, το προφίλ σας θα σβηστεί αμέσως από το Facebook και οι υπόλοιποι χρήστες δεν θα μπορούν πια να σας αναζητήσουν. Καλό είναι να γνωρίζετε όμως ότι κάποιες πληροφορίες (π.χ. τα μηνύματα που έχετε στείλει) θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Επειδή είναι πιθανό αργότερα να αλλάξετε γνώμη και να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά την υπηρεσία, το Facebook, αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες του προφίλ σας σας (φίλους, φωτογραφίες, ενδιαφέροντα κτλ.), ώστε να είναι διαθέσιμες ξανά όταν επιστρέψετε. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που απενεργοποιούν τους λογαριασμούς τους προσωρινά και μετά επανέρχονται. Παρόλα αυτά, αν είστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε ξανά το Facebook και θέλετε να διαγραφεί οριστικά ο λογαριασμός σας, τότε θα πρέπει να υποβάλετε σχετικό αίτημα σε αυτήν εδώ τη διεύθυνση: https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account Να θυμάστε όμως ότι δεν θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το λογαριασμό σας, ούτε να ανακτήσετε τα περιεχόμενα ή τις πληροφορίες που είχατε. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, θα χρειαστεί να αλλάξετε κωδικό πρόσβασης. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το σύνδεσμο «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;», κάτω από το πεδίο στο οποίο κανονικά θα πληκτρολογούσατε τον κωδικό πρόσβασης. Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης και συνδεθείτε, απενεργοποιήστε ή διαγράψτε το λογαριασμό σας ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.

Αναγνώστες

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Πληροφορίες

GOOGLE MAPS

maps

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

RADIOFONO