GREEK

ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Change Text Size
+ + + + +

Κυριακή, 19 Απριλίου 2009

ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ







ΥΛΙΚΑ

4 kg μεγάλες και χοντρόφλουδες ρώγες από σταφύλι σταφίδα
3 kg ζάχαρη
1 ποτηράκι του κρασιού χυμός πορτοκαλιού (χυμός δύο πορτοκαλιών περίπου)
χυμός ενός λεμονιού
200 gr σουσάμι
2 κουταλάκια του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
250 gr αμύγδαλα ασπρισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα σταφύλια και αφαιρούμε προσεκτικά τις ρώγες. Ζυγίζουμε τις ρώγες. Σε βαθιά κατσαρόλα τοποθετούμε τις ρώγες σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη, φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι ζάχαρη. Αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη για 6 ώρες εκτός ψυγείου ή για 12 ώρες στο ψυγείο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και το χυμό πορτοκαλιού. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και μόλις παρατηρήσουμε έντονο κοχλασμό προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Διακόπτουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε την κατσαρόλα επάνω στο μάτι της κουζίνας μέχρι να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις το γλυκό κρυώσει σκεπάζουμε την κατσαρόλα με στεγνή πετσέτα. Την επόμενη μέρα τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία.

Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 15 λεπτά (από τη στιγμή που το νερό αρχίσει να κοχλάζει μετράμε 15 λεπτά). Διακόπτουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε το γλυκό για 5 λεπτά. Αφήνουμε την κατσαρόλα επάνω στο μάτι της κουζίνας μέχρι να κρυώσει. Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένο βαζάκι
gasteroplix.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

diagrafi oristiki tou fb

Πώς διαγράφεται οριστικά ένας λογαριασμός στο Facebook Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook είτε από τη σελίδα Ρυθμίσεις ασφαλείας είτε από το προφίλ σας (ή το Χρονολόγιό σας). Μόλις το κάνετε αυτό, το προφίλ σας θα σβηστεί αμέσως από το Facebook και οι υπόλοιποι χρήστες δεν θα μπορούν πια να σας αναζητήσουν. Καλό είναι να γνωρίζετε όμως ότι κάποιες πληροφορίες (π.χ. τα μηνύματα που έχετε στείλει) θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Επειδή είναι πιθανό αργότερα να αλλάξετε γνώμη και να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά την υπηρεσία, το Facebook, αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες του προφίλ σας σας (φίλους, φωτογραφίες, ενδιαφέροντα κτλ.), ώστε να είναι διαθέσιμες ξανά όταν επιστρέψετε. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που απενεργοποιούν τους λογαριασμούς τους προσωρινά και μετά επανέρχονται. Παρόλα αυτά, αν είστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε ξανά το Facebook και θέλετε να διαγραφεί οριστικά ο λογαριασμός σας, τότε θα πρέπει να υποβάλετε σχετικό αίτημα σε αυτήν εδώ τη διεύθυνση: https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account Να θυμάστε όμως ότι δεν θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το λογαριασμό σας, ούτε να ανακτήσετε τα περιεχόμενα ή τις πληροφορίες που είχατε. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, θα χρειαστεί να αλλάξετε κωδικό πρόσβασης. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το σύνδεσμο «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;», κάτω από το πεδίο στο οποίο κανονικά θα πληκτρολογούσατε τον κωδικό πρόσβασης. Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης και συνδεθείτε, απενεργοποιήστε ή διαγράψτε το λογαριασμό σας ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.

Αναγνώστες

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Πληροφορίες

GOOGLE MAPS

maps

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

RADIOFONO