GREEK

ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Change Text Size
+ + + + +

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009

BEPIKOKA MAPMEΛAΔA


BEPIKOKA MAPMEΛAΔA

Διαλέγουμε τα βερίκοκα να είναι ώριμα. Aφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε να βράσουν με λίγο νερό, έως ότου λειώσουν καλά• τότε τα περνάμε όπως το πουρέ από το σουρωτήρι και τα βάζουμε να βράσουν με ζάχαρη απευθείας χωρίς να προσθέσουμε άλλο υγρό. H αναλογία είναι 1 κιλό ζάχαρη με 1 κιλό πουρέ από βερίκοκα.

H βράση τους γίνεται προσεκτικά και ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πιάσουν και καούν. Aφού τελειώσει το βράσιμο αφήνουμε να μισοκρυώσει η μαρμελάδα και την αδειάζουμε στα δοχεία.

Σημ: Γνωρίζουμε το δέσιμο της μαρμελάδας, όταν δούμε ότι σηκώνοντας τη σπάτουλα με την οποία την ανακατεύουμε, μένει επάνω της μία στρώση οπωσδήποτε πηχτή, μπορούμε όμως, εάν θέλουμε, να την κάνουμε και πυκνότερη• την αφήνουμε τότε να βράζει 8 ώς10 λεπτά της ώρας περισσότερο, όχι όμως αν θέλουμε να τη διατηρήσουμε για πολύ καιρό, οπότε βάζουμε 1½ κιλό ζάχαρη σε 1 κιλό βερίκοκα.

Για να γίνει το δέσιμο κανονικά, πρέπει η φωτιά να είναι μάλλον δυνατή, η κατσαρόλα να είναι φαρδιά, ώστε να μπορούμε ν’ ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα διαρκώς, προσπαθώντας να αγγίζουμε τον πάτο της κατσαρόλας, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος να πιάσει και να καεί η μαρμελάδα. Eάν τυχόν πιάσει, τότε την αδειάζουμε αμέσως σε άλλη κατσαρόλα και εξακολουθούμε το βράσιμο.
Όταν πρόκειται να τη διατηρήσουμε για πολλούς μήνες, την αδειάζουμε σε μεγάλα πήλινα βάζα, που τα αφήνουμε ξεσκέπαστα μία ή δύο ημέρες, για να κρυώσει καλά η μαρμελάδα και τότε τα σκεπάζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

diagrafi oristiki tou fb

Πώς διαγράφεται οριστικά ένας λογαριασμός στο Facebook Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook είτε από τη σελίδα Ρυθμίσεις ασφαλείας είτε από το προφίλ σας (ή το Χρονολόγιό σας). Μόλις το κάνετε αυτό, το προφίλ σας θα σβηστεί αμέσως από το Facebook και οι υπόλοιποι χρήστες δεν θα μπορούν πια να σας αναζητήσουν. Καλό είναι να γνωρίζετε όμως ότι κάποιες πληροφορίες (π.χ. τα μηνύματα που έχετε στείλει) θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Επειδή είναι πιθανό αργότερα να αλλάξετε γνώμη και να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά την υπηρεσία, το Facebook, αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες του προφίλ σας σας (φίλους, φωτογραφίες, ενδιαφέροντα κτλ.), ώστε να είναι διαθέσιμες ξανά όταν επιστρέψετε. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που απενεργοποιούν τους λογαριασμούς τους προσωρινά και μετά επανέρχονται. Παρόλα αυτά, αν είστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε ξανά το Facebook και θέλετε να διαγραφεί οριστικά ο λογαριασμός σας, τότε θα πρέπει να υποβάλετε σχετικό αίτημα σε αυτήν εδώ τη διεύθυνση: https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account Να θυμάστε όμως ότι δεν θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το λογαριασμό σας, ούτε να ανακτήσετε τα περιεχόμενα ή τις πληροφορίες που είχατε. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, θα χρειαστεί να αλλάξετε κωδικό πρόσβασης. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το σύνδεσμο «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;», κάτω από το πεδίο στο οποίο κανονικά θα πληκτρολογούσατε τον κωδικό πρόσβασης. Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης και συνδεθείτε, απενεργοποιήστε ή διαγράψτε το λογαριασμό σας ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.

Αναγνώστες

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Πληροφορίες

GOOGLE MAPS

maps

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

RADIOFONO