ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 κοκορας 1.500 γρ κομμενος σε 6 κομματια
6 λωριδες μπεϊκον
750 cl κοκκινο κρασι
3 κουταλιες σουπας ελαιολαδο
3 κουταλιες σουπας ξυδι
3 κουταλιες σουπας μπραντυ
1 κρεμμυδι τρυπημενο με γαρυφαλλα
2 σκελιδες σκορδο χωρις την πρασινη ουριτσα λιωμενες
θυμαρι
1 φυλλο δαφνη
ριγανη
αλατι
φρεσκοτριμμενο πιπερι.
1 κοκορας 1.500 γρ κομμενος σε 6 κομματια
6 λωριδες μπεϊκον
750 cl κοκκινο κρασι
3 κουταλιες σουπας ελαιολαδο
3 κουταλιες σουπας ξυδι
3 κουταλιες σουπας μπραντυ
1 κρεμμυδι τρυπημενο με γαρυφαλλα
2 σκελιδες σκορδο χωρις την πρασινη ουριτσα λιωμενες
θυμαρι
1 φυλλο δαφνη
ριγανη
αλατι
φρεσκοτριμμενο πιπερι.
Αφαιρουμε την επιδερμιδα του κοκορα και τον βαζουμε σε μια λεκανη με νερο και ξυδι, ςστε να φυγει η δυσαρεστη μυρωδια. Στραγγιζουμε, ξεπλενουμε και τοποθετουμε σε πηλινι δοχειο το κρασι, το κρεμμυδι, το σκορδο, τη δαφνη και τον κοκορα, και τα αφηνουμε ολη τη νυχτα συο ψυγειο. Την επομενη τυλιγουμε καθε κοματι του κοκορα με μια λωριδα μπεϊκον, την οποιοα στερεωνουμε με οδοντογλυφιδα.
Σε μια κατσαρολα με βαρυ πυθμενα, ζεσταινουμε το λαδι και ροδιζουμε το πουλι για 7′ -8′. Ριχνουμε το μπραντι και αναβουμε με σπιρτο και μολις σβησουν οι φλογες προσθετουμμε τα υλικα της μαρινατας, το θυμαρι, τη ριγανη, το αλατι, το πιπερι. Αφου παρουν βραση σκεπαζουμε την κατσαρολα και ψηνουμε για 40′ . Σερβιρουμε τον κοκορα με κρεμμυδια καραμελιζε η πατατες βραστες.
Σωταρω τα κρεμμυδακια σε δυο κουτελιες ελαιολαδο περιπου για 5 λεπτα. Καπου εκει εχουν αρχισει να παιρνουν ενα χρυσαφι χρωμα. Προσθετω μια κουταλια της σουπας ζαχαρη και δυο κουταλιες νερο και ανακατευω. Σκεπαζω την κατσαρολα και αφηνω να ψηθουν για 7 περιπου ακομα λεπτα. Τα κρεμμυδακια ειναι ετοιμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου