GREEK

ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Change Text Size
+ + + + +

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2009

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ


Υλικά

* 1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
* 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
* 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
* 2 ½ - 3 φλιτζάνια ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
* 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
* 150 γραμ. Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα ή ανάλογη ποσότητα καρυδιού
* 50 γραμ. Κουκουνάρι
* ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι ανάλογα με τη γεύση που προτιμάτε.
* 2 κουταλάκια κανέλλα και λίγη επιπλέον για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

1. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Μόλις δέσουν τα υλικά αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
2. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε λίγο λίγο το σιμιγδάλι να καβουρντιστεί. Ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πάρει το χρώμα που επιθυμείτε (από ανοικτό έως σκούρο καφέ).
3. Προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς και την κανέλλα και ανακατεύετε.
4. Ρίχνετε το σιρόπι -που έχει κρυώσει- και συνεχίζεται το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι από το σιμιγδάλι.
5. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζετε με βαμβακερή πετσέτα και αφήνετε το χαλβά να «ηρεμήσει» για 15-20 λεπτά.
6. Αδειάζετε τον χαλβά σε φόρμα πιέζοντας το μείγμα με ξύλινη κουτάλα ώστε να πάρει ο χαλβάς το σχήμα της φόρμας.
7. Μετά από λίγο αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε πιατέλα και πασπαλίζετε με την κανέλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

diagrafi oristiki tou fb

Πώς διαγράφεται οριστικά ένας λογαριασμός στο Facebook Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook είτε από τη σελίδα Ρυθμίσεις ασφαλείας είτε από το προφίλ σας (ή το Χρονολόγιό σας). Μόλις το κάνετε αυτό, το προφίλ σας θα σβηστεί αμέσως από το Facebook και οι υπόλοιποι χρήστες δεν θα μπορούν πια να σας αναζητήσουν. Καλό είναι να γνωρίζετε όμως ότι κάποιες πληροφορίες (π.χ. τα μηνύματα που έχετε στείλει) θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Επειδή είναι πιθανό αργότερα να αλλάξετε γνώμη και να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά την υπηρεσία, το Facebook, αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες του προφίλ σας σας (φίλους, φωτογραφίες, ενδιαφέροντα κτλ.), ώστε να είναι διαθέσιμες ξανά όταν επιστρέψετε. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που απενεργοποιούν τους λογαριασμούς τους προσωρινά και μετά επανέρχονται. Παρόλα αυτά, αν είστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε ξανά το Facebook και θέλετε να διαγραφεί οριστικά ο λογαριασμός σας, τότε θα πρέπει να υποβάλετε σχετικό αίτημα σε αυτήν εδώ τη διεύθυνση: https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account Να θυμάστε όμως ότι δεν θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το λογαριασμό σας, ούτε να ανακτήσετε τα περιεχόμενα ή τις πληροφορίες που είχατε. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, θα χρειαστεί να αλλάξετε κωδικό πρόσβασης. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το σύνδεσμο «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;», κάτω από το πεδίο στο οποίο κανονικά θα πληκτρολογούσατε τον κωδικό πρόσβασης. Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης και συνδεθείτε, απενεργοποιήστε ή διαγράψτε το λογαριασμό σας ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.

Αναγνώστες

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Πληροφορίες

GOOGLE MAPS

maps

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

RADIOFONO