
ΥΛΙΚΑ
• 1 μικρό λαγό
• 2 ½ κιλά κρεμμύδια μικρά
• 1 κρεμμύδι ξηρό μεγάλο
• 1 φλυτζάνι λάδι
• 1 φύλλο δάφνης
• 1 φλυτζάνι ξύδι
• 2 κονσέρβες τοματάκι
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 4-5 μπαλάκια μπαχάρι
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
-Κόβετε σε μερίδες το λαγό
-Το βάζετε σε μία λεκάνη με το ξύδι και 1 ποτήρι νερό για 2-3 ώρες
-Από βραδύς μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε σε μία λεκάνη με νερό τα κρεμμυδάκια και την άλλη μέρα να τα ξεφλουδίσετε εύκολα και χωρίς δάκρυα...
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια
-Αφού πάρουν δυο τρείς βράσεις τα βγάζετε
-Βάζετε το λάδι στην κατσαρόλα αφού πετάξετε το νερό και όταν κάψει, προσθέτετε το ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το λαγό και τα σωτάρετε
-Προσθέστε την τομάτα και το αλατοπίπερο
-Βγάζετε το λαγό από την κατσαρόλα και στρώνετε στον πάτο τα κρεμμυδάκια και μετά τοποθετείτε από πάνω το λαγό
-Προσθέτετε τη δάφνη, το μπαχάρι και το σκόρδο και ανακατεύετε
-Προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν.
-Σκεπάζετε την κατσαρόλα, την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες περίπου και να μείνει με την σάλτσα του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου