GREEK

ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Change Text Size
+ + + + +

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009

ΤΣΗΖΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ


ΤΣΗΖΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

1 ½ κουτ. της σούπας βούτυρο
2 φλιτζάνια μπισκότα τύπου πτι μπερ θρυμματισμένα
3/4 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

2 ¼ φλιτζανιού τυρί μασκαρπόνε
το ξύσμα και το χυμό από 2 λεμόνια
1 φλιτζάνι πολύ ψιλή ζάχαρη
2 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
1 φλιτζάνι σοκολάτα κουβερούρα κομματιασμένη


1. Στρώνουμε ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολα σε ένα ταψάκι με διάμετρο 20 εκ. Τη βουτυρώνουμε ελαφρά και την πασπαλίζουμε με αλεύρι.

2. Ετοιμάζουμε τη βάση του τσήζκεϊκ λιώνοντας το βούτυρο σε ένα κατσαρόλι και προσθέτοντας τα θρυμματισμένα μπισκότα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Στρώνουμε το μίγμα αυτό στο ταψάκι, καλύπτοντας και 2 εκατοστά από τα τοιχώματα.

3. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μπολ τα αυγά, το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη και τους κρόκους, μέχρι να γίνουν λείο μίγμα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα σπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μίγμα των κρόκων, ανακατεύοντας ελαφρά.

4. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Αν η επιφάνεια σκάσει ή βουλιάξει σε μερικά σημεία δεν ανησυχούμε, είναι απόλυτα φυσιολογικό.

5. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, αναμιγνύοντάς την αν θέλουμε με λίγο βούτυρο. Σερβίρουμε το τσήζκεϊκ κρύο, κομμένο σε μερίδες, περιχύνοντας με 1 κουταλιά από τη λιωμένη σοκολάτα.


ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΜΕ: Η καφέ ζάχαρη έχει πολύ αφράτη και ελαφρά λασπώδη υφή. Ρίχνουμε λιπόν μία ποσότητα σε ένα φλιτζάνι, την πατάμε καλά με ένα κουτάλι και προσθέτουμε τόση, πατώντας συνεχώς μέχρι να γεμίσουμε τα ¾.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

diagrafi oristiki tou fb

Πώς διαγράφεται οριστικά ένας λογαριασμός στο Facebook Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook είτε από τη σελίδα Ρυθμίσεις ασφαλείας είτε από το προφίλ σας (ή το Χρονολόγιό σας). Μόλις το κάνετε αυτό, το προφίλ σας θα σβηστεί αμέσως από το Facebook και οι υπόλοιποι χρήστες δεν θα μπορούν πια να σας αναζητήσουν. Καλό είναι να γνωρίζετε όμως ότι κάποιες πληροφορίες (π.χ. τα μηνύματα που έχετε στείλει) θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Επειδή είναι πιθανό αργότερα να αλλάξετε γνώμη και να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά την υπηρεσία, το Facebook, αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες του προφίλ σας σας (φίλους, φωτογραφίες, ενδιαφέροντα κτλ.), ώστε να είναι διαθέσιμες ξανά όταν επιστρέψετε. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που απενεργοποιούν τους λογαριασμούς τους προσωρινά και μετά επανέρχονται. Παρόλα αυτά, αν είστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε ξανά το Facebook και θέλετε να διαγραφεί οριστικά ο λογαριασμός σας, τότε θα πρέπει να υποβάλετε σχετικό αίτημα σε αυτήν εδώ τη διεύθυνση: https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account Να θυμάστε όμως ότι δεν θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το λογαριασμό σας, ούτε να ανακτήσετε τα περιεχόμενα ή τις πληροφορίες που είχατε. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, θα χρειαστεί να αλλάξετε κωδικό πρόσβασης. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το σύνδεσμο «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;», κάτω από το πεδίο στο οποίο κανονικά θα πληκτρολογούσατε τον κωδικό πρόσβασης. Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης και συνδεθείτε, απενεργοποιήστε ή διαγράψτε το λογαριασμό σας ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.

Αναγνώστες

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Πληροφορίες

GOOGLE MAPS

maps

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

RADIOFONO