GREEK

ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Change Text Size
+ + + + +

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009

Κέικ με σιρόπι κακάο


Υλικά (για το σιρόπι):




* 1 βιτάμ
* 1 ποτήρι νερό
* 2,5 ποτήρια ζάχαρη
* 10 κουταλιές κακάο

Υλικά (για το extra σιρόπι):

* ½ βιτάμ
* ½ ποτήρι νερό
* 1,25 ποτήρια ζάχαρη
* 5 κουταλιές κακάο

Υλικά (για το κέικ):

* 5 αβγά
* 1,5 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 2 μπέικιν πάουντερ
* 4 βανίλιες

Εκτέλεση:

* Ετοιμάζουμε το "σιρόπι" ως εξής: Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε τα υλικά για το σιρόπι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν λείο σιρόπι σοκολάτας.
* Κρατάμε 1 ποτήρι του νερού "σιρόπι" στην άκρη και αφήνουμε να κρυώσει.
* Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και το "extra σιρόπι". Προσθέτουμε σ'αυτό το ποτήρι με το "σιρόπι" που έχουμε κρατήσει και αφήνουμε να κρυώσει χωριστά από το "σιρόπι".
* Ανάβουμε το φούρνο να ζεσταθεί στους 180 βαθμούς Κελσίου.
* Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά μέχρι ν'αφρατέψουν και προσθέτουμε το μπέικιν και τις βανίλιες.
* Τέλος, προσθέτουμε ανακατεύοντας εναλλάξ λίγο αλεύρι - λίγο "σιρόπι" (το σιρόπι ΠΡΕΠΕΙ να είναι χλιαρό αλλιώς θα «ψηθεί» το αβγό και η συνταγή θα έχει ήδη αποτύχει...).
* Βάζουμε το κέικ σε βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε 25 με 30 λεπτά.
* Μόλις ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε αμέσως από το φούρνο, το κόβουμε σε τετράγωνα-μερίδες και το σιροπιάζουμε ΑΜΕΣΩΣ στο ταψί με το "extra σιρόπι" προσέχοντας να πάει παντού και ειδικά ανάμεσα στα κοψίματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

diagrafi oristiki tou fb

Πώς διαγράφεται οριστικά ένας λογαριασμός στο Facebook Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook είτε από τη σελίδα Ρυθμίσεις ασφαλείας είτε από το προφίλ σας (ή το Χρονολόγιό σας). Μόλις το κάνετε αυτό, το προφίλ σας θα σβηστεί αμέσως από το Facebook και οι υπόλοιποι χρήστες δεν θα μπορούν πια να σας αναζητήσουν. Καλό είναι να γνωρίζετε όμως ότι κάποιες πληροφορίες (π.χ. τα μηνύματα που έχετε στείλει) θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Επειδή είναι πιθανό αργότερα να αλλάξετε γνώμη και να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά την υπηρεσία, το Facebook, αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες του προφίλ σας σας (φίλους, φωτογραφίες, ενδιαφέροντα κτλ.), ώστε να είναι διαθέσιμες ξανά όταν επιστρέψετε. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που απενεργοποιούν τους λογαριασμούς τους προσωρινά και μετά επανέρχονται. Παρόλα αυτά, αν είστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε ξανά το Facebook και θέλετε να διαγραφεί οριστικά ο λογαριασμός σας, τότε θα πρέπει να υποβάλετε σχετικό αίτημα σε αυτήν εδώ τη διεύθυνση: https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account Να θυμάστε όμως ότι δεν θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το λογαριασμό σας, ούτε να ανακτήσετε τα περιεχόμενα ή τις πληροφορίες που είχατε. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, θα χρειαστεί να αλλάξετε κωδικό πρόσβασης. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το σύνδεσμο «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;», κάτω από το πεδίο στο οποίο κανονικά θα πληκτρολογούσατε τον κωδικό πρόσβασης. Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης και συνδεθείτε, απενεργοποιήστε ή διαγράψτε το λογαριασμό σας ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.

Αναγνώστες

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Πληροφορίες

GOOGLE MAPS

maps

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

RADIOFONO