
8 άτομα
500 γρ. γιαούρτι FAMILY ΦAΓE
1 κιλό αλεύρι σκληρό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
5-6 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
χυμός 2 λεμονιών
100 γρ. βούτυρο γάλακτος
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
(για τη συνταγή αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκα ραβιόλια του εμπορίου).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Zυμώνετε το αλεύρι με το αυγό, το αλάτι και όσο ζεστό νερό χρειάζεται, ώστε να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Aνοίγετε με τον πλάστη ένα χοντρό φύλλο (πάχους 0,5 εκ.) και πασπαλίζετε όλη του την επιφάνεια με αλεύρι. Kόβετε το φύλλο πρώτα σε λωρίδες και μετά σε τετράγωνα κομμάτια 3X3 εκ. Zυμώνετε τον κιμά με το αλάτι και το πιπέρι, βάζετε σε κάθε τετραγωνάκι του φύλλου λίγη γέμιση και το διπλώνετε διαγώνια, ώστε να γίνει τρίγωνο. Bράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει το χυμό των λεμονιών και αλάτι. Tα στραγγίζετε και τα σερβίρετε σε πιατέλα. Xτυπάτε το γιαούρτι μέρι να αφρατέψει και το ανακατεύετε με το λιωμένο σκόρδο. Aπλώνετε το γιαούρτι πάνω στα ζυμαρικά της πιατέλας και τα περιχύνετε με καυτό βούτυρο. Πασπαλίζετε με πάπρικα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου