
ΥΛΙΚΑ
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μικρό κουτί μπύρα
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μικρό καρότο τριμμένο
3-4 κουταλιές σούπας μπιζέλια
αλάτι, πιπέρι
3-4 κουταλιές σούπας λάδι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, το καρότο και τα μπιζέλια να ξανθύνουν. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε στην μέση μια λακουβίτσα και ρίχνουμε τη μπύρα ανακατεύοντας, ώσπου να γίνει χυλός. Προσθέτουμε στο χυλό το μίγμα από το καρότο, τα μπιζέλια και το κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι. Αν ο χυλός φανεί πολύ πηχτός, προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Παίρνουμε κουταλιές από το χυλό και τις ρίχνουμε σε καυτό λάδι. Oταν ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, βγάζουμε τα κεφτεδάκια σε χαρτοπετσέτα, για να στραγγίσει το λάδι τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου